24. jun
MER SPRUT: Pål John­sen var frisk og had­de mer sprut i bei­na enn på len­ge. Ti tider her­jet han med Spar­ta.Foto: HEN­NING RUG­SVEEN
 
- I dag spilte jeg for hele kommunen
Storhamar-Sparta 3-2: Det er lenge siden Pål Johnsen (35) har vært kvikkere og bedre på skøyter enn mot Sparta tirsdag. Energien fikk Pål da han i HA tirsdag leste at politikerne vil låne klubben helt nødvendige penger.

Publisert: 16.nov.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Han har fylt 35 år, men i går så Pål Johnsen ut som en unggutt igjen.
Kvikkere, mer villig til å gå på skøyter og full av innsats:
Som da han frekt stjal pucken i første periode, og sørget for at Christian Larrivée kunne kline gummiskiva opp i krysset.
Som da han serverte Jimmy Andersson på vinnermålet i starten av 3. periode.
Og som da han jobbet så hardt helt på tampen at han ble liggende på isen da dommeren blåste av etter skikkelig Sparta-press.
Og da snakker vi om å bli liggende lenge.

Helt ærlig

- Jeg gir alltid alt jeg, men i dag hadde jeg og laget en enorm energi. Etter å ha lest om politikernes velvilje til å gi klubben en sjanse til å overleve, var i hvert fall jeg lett i kroppen. I dag spilte jeg ikke bare for Storhamar-fans, men for hele kommunen, sier en oppriktig takknemlig Pål Johnsen.
Lagkapteinen har de siste ukene vært dønn ærlig, noe som har irritert noen i Dragons-miljøet.
Da de økonomiske problemene seilet opp og alvoret kom for en dag, sa Johnsen at han skjønte om noen var lei av at klubben og idretten trengte hjelp fra kommunen.
- Det er fælt at vi må ha hjelp i igjen, men jeg tror Storhamar er viktig for Hamar by. Klubben har gjort mye for barnehager, skoler, unger og ungdommer, sa Johnsen etter seieren mot Sparta.

Fikk skryt av Larrivée

Rekka med Johnsen, Christian Larrivée og Andre Bjørge Paulsen scoret to av Storhamars tre mål mot Sparta, ett av dem i overtall.
Larrivée var imponert over Johnsen tirsdag.
- Det er alltid morsomt å spille med Pål, han har et godt hockeyhodet, men i dag var han helt rå. Han holdt et utrolig tempo. Jeg scoret ett mål, men burde ha scoret fire-fem. Så mange sjanser hadde jeg, og flere takket være Pål.
Larrivée var så godt som alene med keeper to ganger i den tredje perioden, men fikk for god tid.
- Jeg tenkte nok litt for mye. Før kampen sa Pål Johnsen at jeg skulle skyte mer, men etter alle sjansene i dag, sa han at jeg kanskje skulle sende pucken videre litt mer, ler Larrivée.

Varaordføreren gratulerte

Varaordfører Geir Byberg (KrF), kjent som hockeyentusiast i flere år, gratulerte laget i garderoben etter kampen, før pressen fikk lov til å komme inn.
Han fikk både takk og flere spørsmål som han svarte på.
- For kommunen er det viktig å gi klubben en mulighet, men ved ikke å gi hele beløpet på 4,3 millioner kroner som klubben trenger, men 2,5 mill. kroner, gir vi et signal til kreditorer og andre at også de må gjøre en innsats, sa Byberg til Dragons-miljøet.
Pål Johnsen og Co. takket med litt ekstra guts og glede på isen i går, og håper det sprer seg.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke