23. aug
IM­PO­NERT AV STOR­HA­MAR: Pet­ter Tho­re­sen gle­der seg til da­gens møte med de gule og blå i Sid­dis­hal­len. 49-år­in­gen er ikke over­ras­ket over Stor­ha­mars ster­ke form.FOTO: HEN­NING RUG­SVEEN
 
- Ikke overrasket over Storhamar
Stavanger-trener Petter Thoresen har latt seg imponere av Storhamar. Men den tidligere Dragons-treneren er ikke overrasket.

Publisert: 20.nov.2010 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: I dag møter Storhamar Stavanger borte for andre gang denne sesongen. Thoresen og Stavanger trakk det lengste strået og vant 3-1, mens på Hamar vant dragene 7-4. Mye er endret siden det forrige møtet i den første runden. Nå er Storhamar på vinnersporet, også på bortebane.
- Storhamar har vært veldig gode over en lang periode. Det har ikke overrasket meg, sier Petter Thoresen til HA-sporten og fortsetter:
- Jeg er mer overrasket over den svake åpningen. Det har vært bra over en lengre periode nå. Flere spillere står fram, i tillegg har de fått forsterket laget.
Hockeykultur
Stavanger knuste Frisk/Asker hjemme med sifrene 7-1. Thoresen forventer langt tøffere motstand fra Storhamar.
- Vi må være med fra start. Storhamar er ikke noe enkelt lag å møte.
Thoresen hadde gleden av å trene Christian Larrivèe i 06/07-sesongen. Nå er det hans oppgave å stoppe den dribleglade canadieren.
- Han har vært veldig bra. Han holder en hel rekke oppe alene, nå har han også fått bedre medspillere etter hvert. Han kommer til å skaffe mange poeng utover i sesongen.
- Det er kultur for hockey på Hamar, og jeg ser at flere av de etablerte står fram, samtidig som de unge stadig tar nye steg, forteller Thoresen.
Fjerdeplasserte Storhamar ligger for øyeblikket seks poeng bak Stavanger på tabellen. Ned til Lillehammer er det hele ni poeng.
- Det er en nøkkelkamp for Storhamar. Men det er det også for oss. Vi må vinne for å holde følge med Vålerenga.
Tøft program
Storhamar-trener Peter Johansson vil ikke trekke det så langt som å kalle det en nøkkelkamp, men han legger ikke skjul på at det ville smakt godt med tre nye poeng.
- Det går fort opp ned med trepoengssystemet. Det er ingen krise med tap, i hvert fall ikke så tidlig i sesongen, sier Johansson, som synes Stavanger-laget spilte bedre på Hamar enn de gjorde i seriepremièren.
- Det blir viktig for oss å ikke havne bakpå. Stavanger er sterkt lag som er flinke til å ta vare på ledelsen.
Dragons er midt inne i et tøft kampprogram etter landslagspausen. Etter Stavanger venter først Sparta hjemme, før det blir en ny tur til Jordal.
- Spillerne spilte meget bra mot Lørenskog. Alle gjorde jobben sin og vi kunne spille med fire rekker lenge. Det får vi igjen for.
Årsbeste borte mot Lørenskog
- Kampen mot Lørenskog er det beste vi har gjort på bortebane i år, legger han til.
Mot Lørenskog valgte Storhamar det velkjente styrspillet. I Stavanger ønsker Johansson å være så aggressiv som mulig.
- Jeg vil helst ikke legge opp til styrspill mot Stavanger, men det fungerte bra mot Lørenskog. Vi fikk flere gode muligheter på overganger etter bra styrspill, påpeker Johansson.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke