12. des
I AK­SJON: Lar­ri­vée un­der før­s­te is­tre­ning.
 
- Jeg elsker presset
Ingen spillere i klubbens historie har fått en lignende velkomst. Heller ingen får et større press. Men det elsker Christian Larrivée.

Publisert: 02.aug.2010 04.12
Oppdatert: -
HAMAR: Byens dårligst bevarte hemmelighet ble røpet foran om lag 500 tilskuere på Østre Torg lørdag klokken 12.44.
Christian Larrivée steg ned trappen til ellevill jubel.
Tre og en halv timere senere var jubelen like stor da navnet hans ble ropt opp i Hamar OL-Amfi og fyrverkeriet ble tent.
Da foran rundt 1.000.
Og alle satt i fem minutter og så på Larrivées tidligere prestasjoner som rullet på video på kuben.
Velkomsten canadieren fikk var enorm.
Det blir også presset, som gjennom mange timer med Larrivée-fokus lørdag, er lagt på skuldrene hans.
- Nå er jeg bare glad
- Det var helt fantastisk. Jeg hadde aldri forventet dette, sier Christian Larrivée til HA-sporten, mens han skriver autografer så blekket spruter.
- Nå er jeg bare glad for å være her og for denne mottakelsen. Men det kommer til å bli forventninger til meg, og det er jeg forberedt på.
- Føler du presset?
- Ja, jeg vet jo at det er der. Men akkurat nå kjenner jeg ikke så mye til det. Det kommer nok når sesongen begynner. Jeg er også vant til press. I fjor var jeg den eneste nordamerikaneren i Västerås. Men du vet; Jeg elsker dette. Spillet og stemningen. Uansett kommer jeg alltid til å spille min hockey.
Og da er det neppe noen fare ...
- En fantastisk sesong
For vi husker alle hvordan han snurret rundt med backer i sluttspillet 2007. Larrivée var Hockey-Norges beste spiller.
Det vil han gjerne bli igjen:
- Det er vanskelig å forklare, men det er liksom når sluttspillet begynner at jeg virkelig presterer. Jeg håper selvfølgelig at jeg kan være like god hele året, men sluttspill er noe helt ekstra for alle. Og noe veldig ekstra for meg.
- Vi gjorde det godt da jeg var her sist. Mitt mål for denne sesongen er å gå på banen og ta seieren hjem hver kveld. Og man har alltid lyst til å vinne noe, sier mannen som har signert en ett pluss ett-kontrakt:
- Vi får ta dette året nå, og så får vi se. Men jeg er veldig glad i byen. Jeg er en sjenert fyr, og setter pris på å ha det trygt og rolig rundt meg, sier han.
Avviste kontrakt i Sverige
Västerås ønsket å forlenge med 28-åringen, men han takket nei.
Flere eliteserieklubber var i kontakt med senteren og også tyske klubber meldte sin interesse:
- Men når denne muligheten kom, og alt ble lagt til rette, var jeg ikke i tvil. Agenten min og jeg ventet og ventet, for vi ville ha alle muligheter åpne. Men jeg er veldig glad for å være her.
I Västerås ble det etter hvert en skuffende sesong:
- Fansen hadde store forventninger til oss, men vi innfridde ikke. Vi endte opp som nummer sju eller åtte, forteller Larrivée.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke