16. jul
GOD MOT STAVANGER: Andrew Engelage har det med å storspille mot Stavanger.
FOTO: Trond Lillebo.
 
- Jeg vil gjerne beholde Andrew
Smirnov håper Engelage tar nye år i Storhamar.

Publisert: 02.apr.2015 11:16
Oppdatert: 02.apr.2015 11:15

Andrew Engelage har levert en fantastisk sesong i Storhamar. Etter en svak start på Norge-karrièren, har den kanadiske målvakten utviklet seg til å bli en av seriens desidert beste keepere.

Storhamar-trener Aleksander Smirnov tvilte aldri på Engelage - selv om han startet svakt.

- Jeg var aldri i tvil om Andrews kvaliteter. Vi så jo selvfølgelig at han slet litt i starten, men samtidig viste han et høyt toppnivå. Nå har han blitt veldig stabil, og jeg vil gjerne beholde Andrew etter sesongen, sier Smirnov.

- Er Engelage seriens beste keeper?

- Han er i hvert fall topp-2. Jeg synes han og Ruben Smith er de to beste keeperne i landet. Duellen mellom de to kommer til å bli veldig avgjørende for finaleserien, sier Smirnov, som gleder seg til å møte Stavanger i finalen.

- Det kommer til å bli veldig tøffe kamper. De har fire gode rekker, men likevel føler jeg at vi er godt forberedt på dem, forteller Smirnov.

liker seg i stavanger

Engelage forteller at han brukte lang tid på å komme opp på toppnivå.

- Jeg brukte lang tid på å komme opp det nivået jeg visste jeg hadde inne. I starten slet jeg med den store banen, men etter hvert som jeg har lært meg banen, har det blitt mye lettere å stå her, sier Engelage.

Engelage har kun sluppet inn 3 mål på de siste 76 skuddene han har fått i DNB Arena.

- Jeg liker å spille på den lille banen i Stavanger. De trykker på med fire fulle rekker, så det er ting å gjøre hele tiden, sier Engelage, som er usikker på neste sesong. 

- Agenten min skal sjekke litt rundt når den tiden kommer, men nå er det kun sluttspillet som er i fokus for meg. Vi vil ha de gullhjelmene, gliser Engelage. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FOTO: Jens Erik Jensrud.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke