25. jun
Frisk-jubel. FOTO: Fredrik Olastuen
 
– Spillemessig tar vi et steg i riktig retning
Men Frisk-Asker vant på Hamar.

Publisert: 29.okt.2015 15:57
Oppdatert: 29.okt.2015 21:49

– Det er noe piss at det må avgjøres på straffer i dag. Vi burde vunnet i ordinær tid, noe vi hadde fortjent, sa en meget skuffet Erik de la Rose etter å ha tapt på straffer for Frisk-Asker.

Med tre poeng ville Storhamar gått forbi nettopp Frisk-Asker på målforsjell og tatt fjerdeplassen på tabellen. Det ville kun vært ett poeng opp til Sparta Sarpsborg som gjester OL-Amfiet i neste hjemmekamp i serien. I stedet er Storhamar heller ett poeng bak Frisk-Asker og to bak Sparta.

Det startet derimot bra for Storhamar torsdag kveld. Jacob Berglund sendte Storhamar i føringen med en praktscoring i førsteomgang, men Frisk Asker kom à jour i periode nummer to.

Etter gjestenes 1-1-scoringen maktet ingen av lagene å finne veien til mål, og da straffeslag måtte til for å avgjøre kampen, var Frisk Asker best. Jacob Berglund og Alexander Reichenberg bommet for Storhamar, som tapte etter en kraftanstrengelse i Hamar OL-Amfi.

Soloprestasjon ga 1-0

Etter ni jevnspilte åpningsminutter fikk Frisk fart på pucken i sitt andre overtall. Tre store sjanser ble mesterlig stoppet av Oskar Östlund, som fortsatte storspillet fra lørdagens møte med Stjernen.

Etter den korte, men intense Frisk-dominansen var det Storhamars tur til å produsere sjanser. Både Alexander Reichenberg, Mikael Zettergren og Eirik Skadsdammen ble nektet scoring av Kenneth Helgesson, som vokte Frisk-buret i Nicklas Dahlbergs skadefravær, før Jacob Berglund danset seg elegant gjennom bortelagets sone og lekkert løftet 1-0 opp i høyre kryss ett minutt før periodeslutt.

Utligning

Storhamar hadde lenge styringa i midtperioden. Vertene hadde full kontroll på pucken, men slet med å skape ordentlig trøbbel for keepervikar Helgesson.

Mot slutten av perioden kom gjestene bedre med, og med seks minutter igjen på kampuret fikk de også uttelling. Oskar Östltund, som da hadde stått godt over halvannen hockeykamp uten å slippe inn mål, ga en farlig retur, og Eivind Andresen kjempet inn 1-1.

Storhamar fikk en mulighet i power play og skapte en rekke brukbare målsjanser mot slutten av perioden, men lagene var kommet like langt da én periode gjensto.

Utvisningene haglet

I starten av tredjeperioden preget to ting Hamar OL-Amfi: Storhamar-utvisninger og unison pipekonsert fra tribunen. I løpet av to minutter og 19 sekunder pådro nemlig både Joakim Jensen, Lars Erik Hesbråten og Erik de la Rose seg tominuttere i boksen. Dømmingen ville ikke sistnevnte kommentere.

Men selv om Frisk spilte med fem mot tre på isen i nesten to minutter, og selv om de var i overtall i nesten seks minutter sammenhengende, klarte de aldri å bryte ned Storhamar-forsvaret, som fortsatte sitt strålende defensive arbeid i undertall.

Litt senere produserte Storhamar en serie kjempesjanser da de selv fikk sjansen i power play. Skadsdammen kom nærmest scoring, men hans styring ble stoppet av keeper, og da heller ikke Berglund helt maktet å danse inn avgjørelsen like før slutt, gikk kampen til spilleforlengelse.

– Jeg synes kampen i dag er et steg i riktig retning spillemessig. Vi spiller bra, går mer på skøyter og alle vil ha pucken, sa de la Rose som leverte en solid kamp i backrekka sammen med Andreas Øksnes.

Ingen sudden death

Storhamar traff tverrliggeren to ganger i spilleforlengelsen, men marginer gjorde at de fem sudden death-minuttene forble målløse.

Straffeslag måtte dermed til for å avgjøre kampen. Robert Hestmann kom inn i mål for Oskar Östlund, og mens Mikael Zettergren var sikker som banken, klarte hverken Jacob Berglund eller Alexander Reichenberg å finne nettet. Francis Lemieux og Viktor Granholm hadde bedre lykke mot Östlund, og Frisk Asker vant dermed i Hamar OL-Amfi.

Kaptein, Christian Larriveé, så kampen fra tribunen (lyskeproblemer) og kalte inn til et kort spillermøte rett etter kampen.

Strhamar stilte følgende lag:

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Eirik Skadsdammen, Mikael Zettergren, Joakim Jensen.

2. rekke: Erik de la Rose, Andreas Øksnes - Alexander Reichenberg, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Patrik Bäärnhielm, Magnus Eikrem Haugen - Martin Gran, Martin Blakseth Huse, Lars Erik Hesbråten.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen - Anders Gulliksen, Jørgen Langdalen.

 
1-0-JUBEL: Jacob Berglund feirer scoringa. FOTO: Fredrik Olastuen
SJANSE: Mikael Zettergren brenner en mulighet i første periode. FOTO: Fredrik Olastuen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke