21. jun
Fredrik Lystad Jacobssen og Pål Johnsen får se mer av hverandre i jula enn familien. FOTO: HENNING RUGSVEEN.
 
- Jula er ødelagt, det er bare trist
På grunn av et forslag fra Spartas Tore Jobs, får Pål Johnsen knapt se familien i romjula. Veteranen synes det er trist og lite gjennomtenkt.

Publisert: 10.des.2011 08:18
Oppdatert: -

- Hele jula er ødelagt for min del. Jeg var forbanna da det ikke ble endret, men nå har jeg gitt opp. Det er bare å bite det i seg og kjøre. Det er verst for familien, og jeg kan ikke skjønne hva de som står bak dette har tenkt på. Jeg håper det aldri gjentar seg, fastslår Pål Johnsen.
Skjedde på ett møte
For å gjøre en lang historie kort: På et markedsmøte med klubbene og forbundet i juni, kom det et forslag fra Spartas Tore Jobs om å teste en svensk suksess med kamper 2. juledag.
Møtedeltakerne syntes det hørtes spennende ut, men ingen hadde forankret det i egen klubb. Problemet var at serierunden ble både foreslått og vedtatt på møtet i juni, og at det ble vanskelig å gjøre om. Mange klubber oppdaget at det ble vanskelig å finne frivillige, og spillere som ikke var tatt med på råd ble rasende.
Da klubbene meldte inn til forbundet, gikk det ut melding om at hele runden ble flyttet, men dette ble det siden gitt kontrabeskjed på.
Ikke fly å få hjem
To av fem kamper 2. juledag er nå flyttet til 3. januar etter at klubbene ble enige om det. Tre kamper skal spilles. MS må blant annet reise til Stavanger uten mulighet til å fly hjem igjen, mens Storhamar må kjøre buss til Sarpsborg. Sparta har nektet å flytte kampen, selv om Storhamar ønsket det.
To dager senere må Dragons reise til Stavanger, og uten noe kveldsfly hjem og ikke penger til overnatting på grunn av den anstrengte økonomien, skal de nå kjøre buss begge veier. Oppi alt var det nemlig ingen som tenkte på at det ikke var like gode flyforbindelser i romjula. Totalt fem kamper mellom jul og nyttår gir bortelaget utfordringer med å komme seg hjem.
Med andre ord ser Storhamar-spillerne mer til hverandre enn til familiene etter 1. juledag.
- Annen tradisjon i Norge
- Det er bare å bli bedre kjent og gjøre det beste ut av det på en buss. Men jeg tror noen må fortelle de som står bak forslaget at 2. juledag ikke er noen stor familiedag i Sverige, mens det helt klart er det i Norge, sier Pål Johnsen.
I Sverige er spillerne dessuten proffer. I Norge og Storhamar har de aller fleste jobb ved siden av, og lite tid til familien fra før.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke