20. aug
TØFFE TAK: Petter Thoresen innrømmer at han har hatt en tøff mentalitet både som spiller, trener og far. Han gir kona Heidi skryt for at hun har balansert det hele med sine pedagogiske evner. Foto: Rune Steen Hansen
 
- Kona har korrigert meg
Petter Thoresen er glad for at kona Heidi har grepet inn når han har vært for hard mot sønnene sine. Han mener hennes pedagogiske evner har vært viktige for familien. Og også gjort ham til en bedre trener.

Publisert: 18.sep.2010 04:12
Oppdatert: -

STAVANGER: I dag serieåpner Petter Thoresens Stavanger Oilers hjemme mot Storhamar. Som tittelforsvarer og den mestvinnende i norsk ishockey, mener han det er på tide at kona får sin del av æren. Både når det gjelder sønnenes utviklingen på banen. Og til og med hans egen suksess som trener.
- Heidi har pedagogiske evner som jeg ikke har. Som førskolelærer har hun sett ting litt annerledes enn hva jeg har gjort med murerbakgrunn. Det har hendt at hun har korrigert meg. Og at jeg har fått øynene opp for at det ikke alltid er riktig slik jeg ser det.
- Hun har sagt ifra når hun har ment jeg ikke har gitt de riktige rådene til barna våre. Og jeg har lært noe av hennes tenkemåte som jeg også har tatt med meg som trener, sa Thoresen i et meget åpenhjertig intervju med HA-sporten i Stavanger i går ettermiddag.
Han gjorde da noen av de siste forberedelsene før dagens kamp mot Storhamar. På kvelden var det kick off med sponsorer. Før han i dag tidlig samler spillerne til lett trening klokka 09.00.
- Det blir godt å komme i gang nå. Og det er artig at det er Storhamar vi skal måte. Det er fortsatt litt ekstra for meg å møte Storhamar og Vålerenga, smiler Thoresen.

Bor i Stavanger
Han lever sitt eget liv i Stavanger nå. Kona Heidi bor hjemme i Hamar, mens sønnene Patrick og Steffen er i henholdsvis Russland og Oslo.
- Men vi har nesten daglig kontakt alle sammen. Så får vi se hvor lenge vi kommer til å ha det slik. Det blir uansett hektisk i de sju månedene hockeysesongen varer, sier 49-åringen.
Når pucken droppes i Siddishallen i dag, er det Stavanger som har fullt fokus, men begge sønnenes hockeykarrierer engasjerer pappa Thoresen. Selv om Patrick har lyktes best med spill på toppnivå i Sverige, NHL og Russland, er han like opptatt av det Steffen driver med i Vålerenga.
- Jeg tror han føler seg litt ensom der nå etter at så mange forsvant, mens han var den første som skrev på ny kontrakt, sier Petter.

En hard skole
Det har ikke alltid vært like lett å gi barna de riktige rådene når du er en engasjert hockeypersonlighet som Petter Thoresen. Hans egen suksess som både spiller og trener har uten tvil banet veg for begge sønnene, selv om han er klar på at de selv skal ha æren for at de har gjennomført det knallharde arbeidet.
Men noen ganger har han kanskje krevd for mye, uten at det har vært meningen.
- Jeg husker en kamp Patrick spilte på seniornivå som ganske ung spiller. Vi satte hjemme etter kampen og diskuterte prestasjonene hans. Jeg fortalte hva han kunne gjort annerledes, og pekte på ting som ikke hadde vært så bra.
- Da han hadde lagt seg, spurte kona mi Heidi om han hadde vært dårlig. Jeg ble nesten forbannet over spørsmålet og freste at han hadde da vært banens beste etter min mening.
- Jeg tror ikke han som gikk og la seg nå fikk med seg det, sa Heidi.
- Da forsto jeg at jeg kanskje kunne bli flinkere til å ta tak i det positive. Der har Heidi vært en god læremester for meg. Hun har de pedagogiske evnene jeg ikke fikk med i murerutdanningen. Jeg mener jeg har modnet og lært av dette som trener også, sier Thoresen.

Oppfordret Steffen til å slåss
Dette er for øvrig ikke eneste gangen fru Thoresen har korrigert ektemannen. Petter forteller også om da Steffen følte han ble frosset ut av en del spillere på laget i sitt første år i Sverige. Steffen synes dette var ubehagelig. Rådet fra pappa Petter var å utfordre den største på laget. Og vise hvem som var sjef.
- Enten får du juling, eller så står du igjen som sjef, sa jeg. Heidi likte ikke akkurat den inngangen og forsvant ut av rommet. Men det endte med at Steffen tok den største på laget i garderoben. Etter det gikk det bra. Noen ganger må du stå opp og vise hvem du er også, sier Petter.

Svenna måtte gjemme seg
Historiene om Petter selv er også mange. Han bekrefter med et smil et par HA-sporten minner han på.
Som da han gjennom en hel kamp som Vålerenga-senter hadde slitt med droppene mot Storhamars Øystein Tronrud. Da da var klart for en av de siste droppene i gamlehallen til Storhamar ned mot jernbanelinja, ga Thoresen blaffen i pucken og klinte til Tronrud midt i ansiktet.
Ifølge Tronrud slapp Thoresen også unna utvisning.
- Hehe, det kan nok stemme det der, hvis han sier det, humrer Thoresen.
Og da Storhamars målvakt Svein Harald Arnesen fikk matchstraff for en unødvendig slashing på Øystein Olsen i en semifinale i Spektrum mot Vålerenga og en helt uerfaren Remo Martinsen ble kastet utpå og spist av ulvene, ga Thoresen klar beskjed til materialforvalteren om at Arnesen ikke burde være i garderoben da han kom inn.
Storhamar tapte selvsagt. Og Arnesen ble klokelig låst inn på kottet og unngikk Thoresens vrede da kampen var slutt.
- Jeg har nok fortsatt temperament, men ikke helt på samme måten, smiler Thoresen.

Første OL størst
Men lysten til å vinne er der fortsatt. Og Thoresen leverte varene på første forsøk for Stavanger forrige sesong.
- Det var ekstra moro å vinne da siden det var første gang kongepokalen gikk til et lag som ikke var fra Østlandet.
Hans største hockeyminne er likevel fra 1980.
- Det var utrolig stort å være med i OL i Lake Placid som 17-åring. Det ble jo fire OL til etter det, men jeg var ekstra stolt som var med da, sier Thoresen.
Som tror årets serie blir jevn. Med Sparta, Lørenskog og Stavanger som de tre største favorittene. Mens han rangerer Storhamar sammen med Vålerenga og Lillehammer bak der igjen.
- Jeg tror nok både Lillehammer og Vålerenga blir bedre i Storhamar i serien, men jeg synes Storhamar ser hakket sterkere ut enn i fjor. De er en liten outsider. Det sitter noe i veggene hos dem som gjør dem ekstra farlige. Vi får se om mine spillere er klare for oppgaven i dag. De sier de er det, sier Petter Thoresen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke