13. des
BYTTER UT KØLLE MED SAG: Pål Johnsen på rørleggerjobb.
FOTO: Bendik Eriksen.
 
- Legger opp hvis vi vinner NM-gull
Onsdag sto Pål Johnsen (38) i Øvre Vang og sagde rør i ti minusgrader. Torsdag sklir han på isen til seriefinale i Hamar OL-Amfi, oppvarmet av 6.000 tilskuere.

Publisert: 14.jan.2015 14.18
Oppdatert: 14.jan.2015 14.32

HA-sporten møtte Pål Johnsen på rørleggerjobb i Øvre Vang onsdag formiddag. I ti kuldegrader sto lysluggen og jobbet med å legge vannrør inn til et uferdig hus. 38-åringen har slitt med kropp og form denne sesongen, men sier at han trives godt i rørleggerjobben.

- Jeg synes det er veldig ålreit å jobbe som rørlegger. Jeg har en en god avtale med sjefen min, som er veldig fleksibel og grei med tanke på situasjonen min som hockeyspiller. På matchdager slipper jeg å jobbe, og jeg kan heller konsentrere meg om å være forberedt til kamper, forteller Johnsen.

Johnsen har slitt med vond nakke, rygg og et kranglete kne i løpet av sesongen. Nå begynner skadene å tære på kroppen til magikeren.

- Det er ikke optimalt å måtte stå over så mange treninger og kamper som jeg har gjort denne sesongen, men det får jeg ikke gjort så mye med når kroppen streiker. Jeg legger opp hvis vi vinner NM-gull i år, for da er det ikke noe mer å oppnå for en gammel mann, sier en åpenhjertig Pål Johnsen.

Rørleggeren er imponert over hvordan ungguttene har kommet inn og tatt plass i Storhamar-laget.

- Vi har fått opp noen veldig gode unggutter. Det er spillere som har kommet inn og gjort en utrolig god jobb. Jeg er veldig imponert over hvordan Martin Gran, Vetle Lindstad og Ole Petter Øvergaard har tatt plass på laget. Jeg måtte gi meg allerede etter ett bytt mot Lørenskog, men da kom Vetle Lindstad inn og gjorde en like god jobb som jeg kunne ha gjort, sier Johnsen.

«Magic» er også imponert over måten både nye og gamle spillere har levert under sesongen.

- Vi har fått inn noen nye spillere som er veldig gode. Rekka med Luke (Moffatt), Jacob (Berglund) og Linus (Johansson) har vært utrolig. Men jeg vil også skryte av Mads Hansen, som er så viktig og god for de yngste på laget. Han har virkelig stått frem i år, avslutter Pål Johnsen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GULLHJELM: Pål Johnsen har spilt mange kamper med gullhjelm på hodet.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke