23. aug
 
- Lillehammer begynner å få taket på Storhamar
Lillehammer-trener, Tor Nilsen vet hvordan det er å slå Storhamar. Nå synes han klubben begynner å få igjen de egenskapene.

Publisert: 02.mar.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: Tor Nilsen husker ekstra godt at Lillehammer slo Storhamar 4-3 i den femte finalekampen på Lillehammer i 1994. Det var nemlig dagens Lillehammer-trener som scoret det avgjørende målet da gudbrandsdølene sikret seg sin hittil eneste kongepokal.
- Jo da, jeg vet hvordan det er å slå Storhamar. Vi hadde bra tak på dem den tida, og nå begynner vi å få det igjen, sier Tor Nilsen til HA-sporten.
Denne sesongen har Storhamar vunnet tre av fem kamper mot Lillehammer. Det startet med 4-1 og 6-1, men de tre siste kampene har vært langt jevnere. Lillehammer vant 2-1 på sudden, så var det Storhamar som greide 4-3 etter straffer og sist vant Lillehammer 2-1 på sudden.
Nilsen mener at Lillehammer har spilt bra i de tre siste kampene mot Storhamar, og at laget hans har hatt stigning hele veien etter en litt lurvete start på sesongen.
Tor Nilsen er inne i sitt femte år som Lillehammer-trener, og har bygget laget steg for steg.
- Nå har vi tatt opp hansken mot Storhamar, og vi ser fram til kvartfinalekampene. Mjøsderbyene mellom Lillehammer og Storhamar er i bra pakke for norsk ishockey. De skaper alltid god stemning, og med kort reiseavstand er det også mulig for fansen å få se alle kampene, sier Tor Nilsen.
- Noen kaller dem hatkamper?
- Hat er et feil ord. Den sunne rivaliseringen må vi ha, og det er ingen som ønsker å tape derbykamper. Vi skal krige på banen, men slutte når kampen er over.
- Blir det sju kvartfinalekamper?
- Jeg håper ikke det, men hvis du ser på kvartfinaleoppsettet, så bli oppgjørene mellom Vålerenga - Lørenskog og Lillehammer - Storhamar de jevneste.
- Og hvem vinner mjøsderbyet?
- Jeg vil ikke spå noe, men synes de tre siste innbyrdes møtene gir en god målestokk på lagene. Så blir det jo slik at hver kamp lever sitt eget liv, mener Tor Nilsen.
De tre siste kampene han nevner, har endt med to seiere til Lillehammer og en til Storhamar.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke