6. des
TILBAKE I SVERIGE: Marius Holtet returnerer til Färjestad. Lurt, mener Roy Johansen (bildet under).
 
- Lurt trekk av Marius
Etter fire år på den andre siden av dammen, vender Marius Holtet (23) tilbake til Sverige og Färjestad. - Et lurt trekk av Marius, mener landslagssjef Roy Johansen.

Publisert: 09.apr.2008 00.00
Oppdatert: -
HAMAR: Marius Holtet var lei av aldri å få sjansen i Dallas Stars, etter å ha blitt draftet av NHL-klubben for fire år siden. Han har spilt for farmerlagene Iowa Stars og Houston Areos det meste av tiden.

- Sett i ettertid var Dallas en dum klubb å bli draftet av. De hadde for mange foran meg i køen. Det spilte liksom ingen rolle hvordan jeg spilte, sier Holtet til Nettavisen.

- Høste fruktene nå
Nå har Hamar-gutten altså valgt å returnere til gamleklubben Färjestad, laget han som 15-åring valgte å begynne i ungdomsrekkene hos.

- Vi fikk aldri sjansen til å høste fruktene av hans talent på A-laget den gang. Forhåpentlig får vi det nå, sier sportssjef i Färjestad Thomas Rundqvist til klubbens nettsider.
Landslagstrener i ishockey, Roy Johansen, mener det er smart av Holtet å gå tilbake til svensk eliteserie.
- Det er en veldig gledelig nyhet. Marius har vært der før, har leilighet der og har hele tiden ønsket en retur dit, dersom han ikke ble satset på i NHL. Og klubben vet veldig godt hva han står for, og har vært nøye i prosessen med å hente ham tilbake, sier Johansen til HA-sporten.

- Tar nivået bra
- Hvordan tror du nivået i svensk hockey passer Holtet, Johansen?

- Han kommer helt sikkert til å ta det nivået ganske bra. Han er en fightertype. En powerforward. Det vet Färjestad, og de vet sikkert også hvordan de skal bruke ham.
- Thomas Rundqvist uttaler at Holtet kanskje kunne vært NHL-spiller om han hadde havnet i en annen klubb enn Dallas. Hva tror du om det?
- Det er vanskelig å si. Jeg har ikke sett ham for Iowa i år. Men det er et sinnssykt høyt nivå der borte, og det kommer nye, knallgode spillere hvert eneste år, alle med ønske og mål om å få spilletid. Jeg tror Marius har gjort et lurt trekk i å gå til Sverige, gjentar Johansen.

Dro for åtte år siden
Marius Holtet dro til Färjestad allerede i 2000. Han spilte på klubbens juniorlag i to sesonger. Deretter gikk han til Skåre hvor han spilte en halv sesong, før han endte opp i Bofors hvor han var i halvannen sesong. Da han var ferdig i Bofors, fikk han tilbud om førstelagsspill med Färjestad, men valgte i stedet å slå til på et tilbud fra Dallas Stars i NHL.

At Holtet returnerer til Sverige, betyr ingenting i forhold til VM-spill med det norske landslaget.
HA-sporten lyktes ikke å komme i kontakt med Holtet i går kveld, ettersom han var opptatt med forberedelser til kamp for Iowa Stars.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke