20. aug
LEK: Patrick Thoresen koser seg på stranda sammen med barna Fabian og Mathilde.Foto: Marius Skjelbæk
 
- Må ikke til NHL for enhver pris
Fire år etter at han forlot Europa til fordel for Edmonton Oilers og NHL, er suget på å komme seg tilbake til Nord-Amerika akkurat like stort for Patrick Thoresen (26).

Publisert: 14.jul.2010 04:12
Oppdatert: -

JESSNES: Som HA-sporten skrev i går, er Patrick Thoresen aktuell for NHL-klubben Anaheim Ducks.
Men det betyr i bunn og grunn ingenting for den klubbløse 26-åringen. Han vet at han pent må vente til hans tidligere arbeidsgiver, Philadelphia Flyers, har tatt en avgjørelse ettersom de styrer hockeyskjebnen hans.
Familien
Vi møter Patrick på Jessnes sammen med sønnen Fabian (snart fire) og datteren Mathilde (7).
Etter ett år i Russland uten familien, legger ikke Thoresen skjul på at det er en av hovedgrunnene til at han nå ønsker seg tilbake til Nord-Amerika og NHL:
- Da jeg gikk til Salavat, var det ikke noe særlig å flytte dit med kone og to barn. Men til høsten flytter vi alle sammen til NHL - forhåpentlig, sier Thoresen.
Annerledes nå
Da Edmonton Oilers kom på banen for fire år siden, hentet de til slutt en 22-åring som ønsket seg til NHL samme hva:
- Omtrent, ler Thoresen.
- Da handlet det bare om å komme seg dit og få kjenne på nivået.
- Hva er annerledes denne gangen?
- Nå går jeg ikke til NHL for enhver pris. Jeg vil selvsagt tilbake å spille i verdens beste liga med verdens beste stjerner, og suget er fortsatt like stort. Men jeg skriver ikke under på en dårlig kontrakt denne gangen. Gjør man det og presterer dårlig et par kamper, så er det fort rett ned i AHL. Dit vil jeg ikke tilbake, forteller Patrick.
Avskriver ikke KHL
I den russiske ligaen (KHL) ble Patrick i fjor en stor stjerne.
- Jeg hadde et fantastisk år som hockeyspiller i Russland. Men Salavat hadde forståelse for at jeg ville til NHL igjen, og det er jeg takknemlig for. Jeg vet at dersom jeg ikke får meg noen klubb i NHL i år, har jeg noen russere i bakhånd.
- Er det aktuelt å gå tilbake?
- Som jeg har sagt, er NHL det agentene mine og jeg jobber for, men jeg vil ikke avskrive Russland heller, svarer Thoresen.
- En god CV
Etter at Thoresen forlot USA og Philadelphia i 2008, har han levert to knallsesonger i henholdsvis Lugano og Salavat, i tillegg til å produsere jevnt og godt på landslaget.
- Jeg har skaffet meg et navn i ishockeymiljøet nå, og det vil aldri være noe problem å skaffe seg jobb i Europa.
Rollespiller
Men så var det det med NHL igjen, da:
- Ja, ler Patrick.
- Jeg vet at jeg kan komme dit og produsere mange poeng i tillegg til å være en rollespiller. Så nå får vi bare se. Jeg får ikke gjort så mye mer, avslutter Hamar-gutten.
Og fortsetter fiskesprettkonkurransen med Fabian og Mathilde, som kanskje får adresse i USA til høsten. Det håper i hvert fall pappa.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke