25. jun
SLIK VIL VI SE HAN: Tre­vor Koenig får på et utro­lig vis red­det for­sø­ket fra Ve­gard Spets.FOTO: TORE TOM­TER
 
- Må stå bedre
Trevor Koenig har ikke levert varene de to siste kampene. 36-åringen har uansett ikke gitt opp håpet avansement for Storhamar.

Publisert: 10.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Eliteseriens beste keeper har stoppet uvanlig få pucker de to siste kampene. Han endte seriespillet med en redningsprosent på 93,3. Etter en god åpning på sluttspillet, står han nå med 88,3. Kanadieren har sett 12 pucker gå inn bak seg.
- Det var mye som gikk galt på Lillehammer sist. Det var ingen god kamp fra vår side, sier Trevor Koenig, som mener han kunne ha stoppet to, tre av målene.
- Det var to styringer og et direkteskudd i tillegg til en-mot-en-situasjon. Hadde jeg vært litt mer tålmodig, hadde det kanskje hjulpet meg.

Må prestere

Publikumsfavoritten på Hamar har levert under pari de to siste kampene. Det første tapet på Lillehammer skyldtes ren og skjær uflaks.
- Det er klart min prestasjon henger sammen med laget sitt. Presterer ikke jeg, så er det vanskelig å vinne. Etter de to første kampene hadde jeg en utrolig statistikk og kun tre baklengsmål. Nå ser det plutselig stygt ut, forteller han.
På Lillehammer sist forlot Koenig banen etter baklengs nummer fem.
- Det var Peter sin avgjørelse om å sette inn Robert (Hestmann). Den støtter jeg fullt ut. Laget trengte et nytt giv, sier 36-åringen.

Forbannet på seg selv

I dag vokter han på ny buret mot Lillehammer. Og han lover å gjøre alt han kan for å unngå baklengsmål.
- Jeg hater å slippe inn mål. Hver gang vi slipper inn, blir jeg forbannet på meg sjøl. Jeg føler det er min feil, selv om det kanskje ikke er det.
- Det skjer ofte mange feil i forkant, men jeg skal kunne gjøre noe med det likevel.

Tror på finalespill

Selv om Storhamar ikke har råd til å tape en kamp til, er sisteskansen optimistisk på med tanke på avansement.
- Vi må ha seier i tankene våre, hvis ikke taper vi uansett. Den statistikken jeg har nå, kommer til å være en helt annen når vi kommer til finalen, sier Koenig med et lurt smil.
For han har trua. Serien er ikke tapt.

- Små justeringer

- Vi må vinne de tre neste som kommer. Jeg tror det er bare er noen små justeringer som må til.
- Uansett må vi spille med mer guts. Det manglet litt sist.
Storhamar hadde en rolig trening på is i går, før de samlet seg til et felles måltid. Sist i Kristinshall kom tre av målene etter skudd fra blålinjen.
- Direkteskudd er de vanskeligste. Derfor var det greit å trene litt på dem. Det blir terping på det i morgen (les i dag) også, sier Koenig.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke