13. des
Anders Braavold.
 
- Må stenge ute finaletankene nå
Anders Braavold har vokst i takt med resten av Dragons-laget denne vinteren. Han var sterkt delaktig da Storhamar Dragons presset fram en syvende semifinalekamp mandag.

Publisert: 01.apr.2014 16.51
Oppdatert: 01.apr.2014 19.06

Storhamar lå under med 0-3 i kamper, og det så bekmørkt ut med tanke på finale i årets NM-sluttspill. 

En snau uke senere er lagene likt, etter at Storhamar holdt inn sin 1-0-ledelse og sikret sin tredje seier i semifinalene. Mye på grunn av solid defensivt arbeid, med blant annet unggutten Anders Braavold i sentrum. 

- Ga blanke

Han forteller om hvordan semifinaleserien har vært som en berg- og dalbane for han og laget. 

- Det så mørkt ut på 3-0, og jeg tror de fleste på laget begynte å bli veldig skeptiske. Til den fjerde kampen hadde vi ingen ting å tape, og vi ga litt blanke da kampen skulle starte. Etter to seirer fikk vi tilbake både trua og motivasjonen. Vi fikk greie på hvordan vi skulle slå Vålerenga, og nå har vi altså like mange seirer, sier Anders Braavold med sin bredeste glis. 

Nå er utfordringen å stenge ute finaletankene, og se fram imot den avgjørende semifinalen onsdag som med alle andre kamper. 

- Vi kan ikke stille oss inn på finale nå. Det er en farlig tanke, sier 19-åringen, som har fått tilbake trua. 

- Hele laget må bare fortsette i samme sporet, sier han. 

Lært av de voksne

Unggutten har vokst på seg voldsomt med selvtillit etter å ha spilt godt etter jul for Dragons. 

- Under det forrige oppholdet mitt på A-laget hadde jeg ikke trua på meg selv til like stor grad. Der var min instruks å vinne pucken, så skulle jeg bare sende den videre til Pål (Johnsen) eller Christian (Larrivée). Jeg fikk liksom ikke spilt mitt eget spill, sier han, og fortsetter:

- Men nå har jeg fått trua på meg selv. Jeg tør å drite meg ut, for det er slikt man lærer av. Jeg har tatt til meg lærdom fra de erfarne spillerne. Ingen forventer at 18- og 19-åringer skal være feilfrie, sier Braavold, som ikke var langt unna å være nettopp feilfri mandag. 

Nå nyter han hvert sekund han har i Dragons-drakta. 

- Nå føler jeg selv at jeg spiller en sentral rolle i laget. Og dette er utrolig moro å være en del av, sier Anders Braavold. 

Kampen gikk foran 4.540 tilskuere i Hamar OL-amfi. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke