20. aug
STOPP: Her stopper Cato Ørbæk Vålerengas Blake Evans. I kveld skal han stoppe Sparta. Foto: Stein-Erik Stormoen
 
- Målet er finale
Storhamar budsjetterer med kvartfinaler, og alt etter det vil være en bonus. Cato Ørbæk mener årets Dragons-lag har kapasitet til å gå hele veien.

Publisert: 04.jan.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: - Målet er finale. Og drømmen er bøtta. Vi er kapable til det, sier Cato Ørbæk.
Han begrunner det på denne måten:
- Vi er bra trent, og har et veldig godt lag. Det var mye nytt i starten, med ny trener og ny keeper. Men det begynner å sette seg bra nå og vi er solide, det har vi vist i år, sier Storhamars assisterende kaptein.
Lysten på ny gullfest
27-åringen har vært med to NM-gull allerede, og gjentar gjerne den opplevelsen.
- Det hadde vært artig med en ny gullfest. Hvis vi når finalen, kan alt skje. Med flyt kan vi gå hele veien.
Storhamar spilte en god kamp med masse trøkk og høyt tempo på Lillehammer dagen før nyttårsaften. Neste test kommer i dag, i form av en av sesongens tøffeste bortekamper.
Sparta venter på motsatt blå på egen is i kveld.
- Vi gleder oss voldsomt til den kampen. Dette blir en fin utfordring for oss. Det viser seg at Sparta er veldig gode i år, spesielt på hjemmebane. Vi vet at de kommer til å trøkke på fra start, så det gjelder å være med fra første dropp.
Bare ett poeng mot Sparta
Foreløpig har ikke dragene klart å beseire de blå fra Sarpsborg. Det ene poenget de har fått på de tre kampene, kom i straffetapet på hjemmebane i slutten av november.
- Vi har ikke klart å ta alle poengene fra dem ennå, så vi skal gjøre alt vi kan for å klare det denne gangen.
For som Ørbæk påpeker, skal Storhamar gå hele veien i sluttspillet, må alle lag slås.
- Det er ikke nå det teller mest, men det er viktig å vise for oss selv at vi kan ta dem også. Derfor er det like greit å begynne nå, smiler backen som har notert seg for åtte målgivende pasninger så langt i sesongen.
Skader og sykdom
Andre B. Paulsen forlot isen med skade mot Lillehammer, og er trolig ikke disponibel til kveldens kamp. I tillegg har laget slitt med litt sykdom. Blant annet Fredrik Lystad Jacobsen er usikker. Derfor er det noe uklart hvordan Storhamar stiller til kveldens kamp.
- Det viktigste blir å holde tett bakover, og å sette sjansene som vi ikke klarte på Lillehammer. Det er en fordel å score mer enn ett eller to mål for å vinne, og da gjerne også helst flere enn motstanderen, smiler Ørbæk.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke