6. des
 
- Måtte starte en gang
Pål Johnsen mener Storhamar ikke hadde noe annet valg enn å satse på egne juniorer.

Publisert: 25.jun.2008 06.03
Oppdatert: -
HAMAR: - Jeg påstår likevel at vi kanskje har den aller beste stammen av norske spillere i eliteserien. Det er ikke mange som kan vise til maken, mener Johnsen, og ramser opp Jensen, Skadsdammen, Forsberg, Smith, Hesbråten, Løkken Østli med flere.
- Rett vei
Han er ikke i tvil om at det er rett vei for klubben å gå, å satse mer på egne spillere.

- Før ville nesten alle norske til Storhamar, nå er det nesten ingen. I tillegg har det vært færre tilskuere de siste årene, mye på grunn av mange utlendinger med kontrakt på ett år.
Når unggutta nå får sjansen, tror han de utvikler seg raskere, og er klar for utfordringen med mer ansvar.
- Jeg fikk spille med Ole Eskild Dahlstrøm og Tom Erik Olsen da jeg var ung, det samme fikk Eirik Skadsdammen. Du blir ikke noe bedre hockeyspiller av bare å være i fjerderekka, fastslår Johnsen.

Mer tålmodig
Lagkaptein Mattias Livf tror ikke det betyr så mye for de rutinerte spillerne at det nå blir flere unge.

- Litt mer ansvar kan det bli, men det er det samme om de rundt deg er 17 eller 30, alt handler om å snakke sammen og å hjelpe hverandre. I starten må vi kanskje være litt mer tålmodige, men vi viste forrige sesong, at det går an å lykkes i sluttspillet, selv om det underveis i serien ikke går bra hele tida. Mange av ungguttene kan heve seg i løpet av sesongen gjennom mer tillit.

Vil ta steg videre
Lars Erik Hesbråten gikk fra jobben som senter i fjerderekka til å bli en av sluttspillets store spillere forrige sesong, blant annet gjennom å avgjøre semifinaleserien mot Vålerenga.

- Det blir gøy, og det er jo derfor jeg spiller hockey, for å hele tiden ta steg videre. Akkurat nå er det bare Pål og jeg som er sentere, og det betyr mer ansvar på oss. Jeg håper å fortsette utviklingen fra i fjor. Selv om vi får flere unge spillere synes jeg vi skal ha ambisjoner om medalje.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke