20. jun
 
Skal hente en ny spiller til
Aleksander Smirnov avslørte til HATV at Storhamar Dragons har planer om å hente en importspiller til før jul.

Publisert: 28.aug.2014 06:43
Oppdatert: 29.aug.2014 23:03

Dragons inviterte alle sponsorer til et kick off på Gregers fredag. Arrangementet ble streamet på HATV. Der fikk du alt om klubbens økonomiske og sportslige situasjon, samt presentasjon av de nye spillerne. Vi har nå lagt ut sendingen i sin helhet, delt i tre bolker. Del en finner du i toppen av saken, mens del to og del tre ligger til høyre.

HATV startet sendingen klokka 20.00 med studiosending. Gjester der var Dima Smirnov, Aleksander Smirnov og Linus Johansson.

Aleksander Smirnov avslørte i intervjuet med Rune Steen Hansen at Storhamar Dragons har planer om å forsterke stallen ytterligere.

- Vi skal hente en spiller til før jul. En importspiller. Om det blir back eller løper får vi se litt an, sa Sasja. 

Tøft økonomisk

Daglig leder i Storhamar Dragons, Njål Berge, uttalte før møtet at det skulle bli lite snakk om økonomi. Han sa likevel litt da han etter hvert fikk ordet på kickoffet.

- I Storhamar har vi en ny myntenhet som heter "en spiller). Vi måler egentlig alt i "en spiller". Så hvis vi kan spare 200.000 kroner på ikke å ha kontorer, vil det gå til en ny spiller, sa Berge og høstet applaus.

- Alle vet at økonomien i klubben er trang, derfor vil vi i hovedsak legge vekt på det sportslige med de nye spillerne, sier Berge som er daglig leder på dugnad.

Dragons ble grunnet millionunderskudd trukket 15 poeng forrige sesong. Berge mener nå at klubben har tatt tak i økonomien, og at Storhamar er klare for en ny sesong både på og utenfor isen.

- Slik situasjonen var før i år, er vi langt bedre rustet økonomisk, men vi har fortsatt gjeld og svært stram likviditet. Vi må holde kostnadene på et absolutt minimum uten at det går for mye på bekostning av det sportslige. Og der ser det heldigvis bra ut så langt, forteller Berge.

En takk til sponsorene

I tillegg til informasjon om klubbens situasjon og presentasjon av nye spillere har Berge planlagt noe nytt til fredagens kick off.

- Vi vil ha en seanse hvor vi skal auksjonere bort spillerne, sier Berge før han fortsetter:

- Remo Sjonfjell vil være auksjonarius, og Dragons-sponsorene har da mulighet til å bli faddere for spillerne.

Kickoffet som ledes av Pål-Jan Stokke er en takk til de mange trofaste sponsorene som støtter klubben.

- Det er ikke så mange store sponsorer i Hamar, men det er mange bedrifter i tillegg til enkeltpersoner som bidrar. Derfor er det viktig for oss å gi noe tilbake, sier Berge.

Stor entusiasme i byen

Berge gleder seg til en ny sesong, og er storfornøyd med pågangen fra supporterne.

- Det er et fantastisk engasjement i byen nå. Vi har solgt flere sesongkort enn i fjor, så det lover godt, sier Berge.

Til tross for at Storhamar med sine 500 tilskuere på første istrening, ble slått med 1200 av Sparta er Berge fast bestemt på hvilken by som er den ekte «hockeytown»

- De kan godt kalle seg det selv, men de kan glemme å være det i virkeligheten, det er Hamar, konstaterer Berge.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Vanskelig: Njål Berge innrømmer at den økonomiske situasjonen i Storhamar Dragons er tøff.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke