21. aug
NYE, TØFFE TAK: Cato Ørbæk er forberedt på nye, tøffe tak i kveldens kamp mot Vålerenga. Her i aksjon mot Rosenborg.Foto: Henning Rugsveen
 
- Nå begynner ting å sette seg
Storhamar har vunnet fire av de fem siste kampene i eliteserien i ishockey. Det tar Dragons-back Cato Ørbæk og kaptein Pål Johnsen som et tegn på at Storhamars spill begynner å sette seg.

Publisert: 21.okt.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Åtte spillere forlot de gule og blå etter sesongen i fjor. Blant dem tre solide backer i Eerikki Koivu, Mattias Livf og Lars Løkken Østli. I tillegg fikk klubben to mye trenere. Det tar tid å jobbe inn nye rutiner og spillemønstre.

Bevisstgjøring
- Klar det gjør det, men etter tapet for Manglerud/Star tok vi et møte. Etter dette møtet fikk vi tilbake trøkket på trening og bevisstheten på å yte mer i kampsituasjon. Nå er vi på vinnersporet igjen. Jeg mener vi kan slå samtlige lag i eliteserien. Med et ungt lag og mange nye ting å forholde oss til, har vi kanskje mer å hente enn motstanderne utover i sesongen. Men første bud er å være skjerpet til kampene, sier Cato Ørbæk og legger til: - Det gjelder også Sparta som vi tapte for tirsdag.

Verdifull selvtillit
Med seirene over Stjernen, Lillehammer, Lørenskog og Stavanger, fikk Dragons spilt på seg mye selvtillit. Det er av de tingene Vålerenga skal få merke i amfi`n i kveld.
- Det blir en kjempematch, vi gleder oss, sier Ørbæk og fortsetter: - Vi skal hevne det sure tapet for Vålerenga på Jordal. Der snudde Vålerenga kampen i sluttminuttene og vant på sudden death.

Stort å slå Enga
- Det er ingen ting i idretten vår som er så stort som å slå erkefienden fra Oslo. Skal en skaffe seg heltestatus på hjemmebane, er det bare å levere varene mot Vålerenga. Da er du sikret en plass i sola, i det minste for noen dager, sier kaptein Johnsen som kommer med resepten som til forveksling er den Storhamar vant fire av de fem siste kampene med: Å gi alt.

Unngå utvisninger
Både Cato Ørbæk og Pål Johnsen er klar på en ting foran Vålerenga-kampen: Unngå utvisninger.
- Vålerenga er gode i overtall og scorer ofte i slike situasjoner. Dessuten må vi tore å stå opp mot dem på deres overganger. Det er det nye fra i fjor. Peter Johansson vil ha oss til å holde stillingen, selv når motstanderen får pucken. Det er litt annerledes enn vi er vant til, men skal vi utvikle oss, må vi øve på nye ting også.

De unge må gripe sjansen
Storhamar har to mann som er ute med langtidsskader. Trygve Hillestad er ute til juletider, Jimmy Andersson er ute i fem seks uker. I deres sted får spillere fra Storhamars ungdomslinje sjansen. Andersson ser ikke på det som å kaste talentene til ulvene.
- Hvis de unge vil noe med idretten sin, må de bare ta ansvar og gripe sjansen og ta steget i slike situasjoner. Selvsagt kan det være litt mangel på rutine, men dette må kompenseres med entusiasme, sier svensken som helst bare snakker om de spillerne han har til rådighet. Det vil alltid være skader i ishockey.
Oppskriften på hvordan han skal slå Vålerenga i morgen, holder han tett inntil brystet.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke