23. okt
GLADE: Både komiteleder Tor Inge Martinsen, og Storhamar-lederne Tore Tomter (ishockey) og Anne Karine Bjørvik (kunstløp) var glade for at kommunestyret støttet komiteens forslag om mer forutsigbar drift av ishallene. Bak sportslig leder i Storhamar, Car
 
- Nå kan vi være en hel klubb igjen
På lånt tid i ishallene har Storhamar verken hatt daglig leder, markedsansvarlig eller et budsjett med kjente tall. Med driftsstøtte i to år kan Tore Tomter igjen drive som et idrettslag.   Dette mener leserne om ishallsaken.

Publisert: 07.mai.2009 08:08
Oppdatert: -

Møtte stort opp
Kommunestyremøtene i Hamar har aldri vært bedre besøkt enn det var i går kveld.
Heller ikke da Lovisenberg skole skulle opp til debatt, møtte det opp like mange.
Blant et hundretall fra Storhamar var både team 2000, foreldre, kunstløpere og spillere på elitelaget.
Debatten dro ut, kamp-plakatene måtte legges ned, og de yngste måtte hjem å legge seg etter første periode. Deretter de nest yngste og så videre, men Storhamar fikk den støtten de var ute etter.
Tross noen politiske taklinger, men uten utvisninger.
Kommunestyret vedtok å gi støtte til driften av ishallene i to år, slik som komiteen for næring og kultur opprinnelig hadde foreslått.

Håpløst å selge
For Tore Tomter og Co. betyr det nå at de nå har et produkt å selge igjen.
Mens klubben har vært på tynn is i forhold til å vite om den har livets rett, har markedsarbeidet nemlig vært bortimot nytteløst.
- Ingen kan selge noe på vegne av et idrettslag som ikke vet hva som er realiteten om ett år. Det var nettopp derfor vi gikk så hardt ut som vi gjorde, noe som enkelte kaller krisemaksimering, men som vi kalte realitet. Vi kunne gå inn i ett nytt år som kunne være det siste, nå har vi i hvert fall to år.

Tøff inntektsjakt
I forslaget fra komiteen for næring og kultur, skal Storhamar stå for to millioner driftskroner i forhold til de åtte millioner kronene det koster i drive ishallene 270 døgn i året.
Det er ingen lett oppgave, men Tomter er glad for at klubben i hvert fall får sjansen.
- Vi har egentlig budsjettert med 1,8 millioner kroner til driften kommende sesong, men uten idrettsgalla mangler vi allerede over 300.000 kroner. Vi er imidlertid innstilt på å forsøke, og finne andre inntekter, for eksempel gjennom konserter. Vi er enige med komiteen som har jobbet med dette, at vi skal ha en tett dialog om hvordan det går. Kommer vi på en genial inntektsløsning skal jeg være den første til å love at vi da kan ta en større del av regningen, for vi er opptatt av størst mulig aktivitet.

- Holdningsendring
I løpet av de kommende to årene skal Tore Tomter og Storhamar jobbe ytterligere for å få den politiske ledelsen i Hamar kommune til å forstå at det er driften av sin egen ishall kommunen bevilger penger til.
- I mange år klarte vi oppgaven og sparte kommunen for penger, men nå gjør vi ikke det, og da må kommunen være villig til å ta over driften av haller de faktisk eier. Jeg registrerer at ordføreren fortsatt ikke er villig til å se forskjellen på å bevilge penger til en klubb i forhold til en ishall, men fornuften seiret i kveld, og nå kan vi si at kommunestyret er både kompetent og fornuftig, fastslår Tore Tomter.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke