17. aug
OMFATTENDE UTDANNING: Daglig leder i Storhamar Ishockey yngres, Pål Morken, kan fortelle at klubben tar holdningsskapende arbeid meget alvorlig.
 
- Noen episoder er ikke til å unngå
- Når 350 yngre hockeyspillere i alderen fra seks til 20 år samles, er ikke episoder av ymse art til å unngå.

Publisert: 18.feb.2014 04:13
Oppdatert: -

Det sier daglig leder i Storhamar Ishockey yngres, Pål Morken, etter at yngres er kommet i skuddlinjen i forbindelse med at en gutt ble straffet med å bli lagt på isen under eliteleiren Norges Ishockeyforbund arrangerte i fjor høst. Storhamar Ishockey yngres var teknisk arrangør.
- Vi vet at det har forekommet uheldige episoder av ymse slag opp gjennom årene, derfor tok vi, for flere år siden, initiativet til å utarbeide en strategiplan for hvordan vi vil ha det i yngres. Planen blir delt ut til foreldrene foran hver sesong. Det er gjort med sikte på å luke vekk uønsket atferd. At vi ikke lykkes hundre prosent, må vi bare være ærlige på. Vi har gjerne et par episoder hvert år vi gjerne skulle ha unngått, spesielt på de yngste nivåene.

Skal ha trivsel for alle

- Likevel vil jeg påstå at vi har færre episoder her enn vi har i skoleverket, sier Morken, som kom til jobben som daglig leder i yngres avdeling i Storhamar etter 13 år i skoleverket.
Strategidelen som er under revisjon i disse dager, skal presenteres for spillere og foreldre etter sesongslutt. Planen består av en sosial og en sportslig del. I den sosiale delen står det blant annet at det alltid skal være en voksenperson i garderobene. Det er for eksempel ikke lov til å si at spillerne hater Lillehammer. Det skal legges vekt på inkludering og spillernes generelle trivsel på og utenfor isen.

Skoleverket som modell

Spillerne læres opp til å ta ansvar for seg selv i gruppesammenheng. Ingen får spise mat med lue på hodet, og dusjing er obligatorisk etter trening. Mobbing er selvsagt strengt forbudt. Dette er bare noen av punktene i strategiplanen.
- Utgangspunktet for planen kommer fra skoleverket, men heller ikke i skolen er alt perfekt. Poenget er at alt må læres. Vi har lite mobbing her, men det er naivt å tro at ingen ting foregår.
Også som spillere må de unge ta ansvar: - Vi har lagt til rette for å følge opp ved at vi utelukkende har utdannete trenere i alle klasser. Disse skal gjøre spillerne klar over at det ikke er lov å takle under spillets gang før de er kommet opp på 13-årslaget. Samtidig blir samtlige spillere kjørt på dommerkurs, slik at de bedre skal forstå hva de er med på.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke