15. des
HØYT OG LAVT: Ruben Smith var suveren på Jordal, og trener Rune Gulliksen mener Smith er Norges beste keeper nå. Eirik Skadsdammen til høyre.
 
- Norges beste keeper
Vålerenga - Storhamar 4-2 Mens resten av Storhamar-laget så på at Vålerenga spilte hockey, vartet Ruben Smith opp med den ene akrobatiske redningen etter den andre. - Det finnes ikke tvil om at Ruben er Norges beste keeper nå, sier Rune Gulliksen.

Publisert: 28.sep.2009 08.16
Oppdatert: -

OSLO: Joakim Jensen sa det aller best:

- Vi fikk VIP-billetter på rad en i 1. periode, og så på at Vålerenga spilte ishockey. For øvrig veldig gode plasser, for vi kunne se og høre alt de sa og gjorde. Uten Ruben der, kunne vi ligget under 5-0, sa Jensen til HA-sporten.
For i alle de fem første seriekampene har Stavanger-gutten storspilt i drageburet.
- Han kunne like gjerne blitt kåret til banens beste i alle fem kampene. Men det er bra han ikke har det, det hadde blitt kjedelig for oss andre, smiler Jensen.

Enig med Gullik

Også trener Rune Gulliksen velger å takke Smith for at Storhamar kunne være med å kjempe om poengene etter den dårlige starten.

Han er ikke tvil om hvem som er landets beste målvakt om dagen.
- Det kan ikke være noe tvil om at Ruben er det nå. Det gidder jeg ikke bruke tid på å diskutere en gang, for det er opplagt. Noen mener kanskje noe annet, og da må de få lov til det, men da er det i tilfelle et resultat av gammel moro, sier Rune Gulliksen til HA-sporten.

Storhamar-treneren får støtte av gullhjelmbærer Jensen.
- Jeg har ikke sett de andre ennå, men sånn han har spilt må man være enig i det. Han har vunnet alle keeperduellene så langt, og skal ha mye av æren for at vi har vunnet de jevne kampene.

- Jeg leder statistikken
Hovedpersonen selv er ikke like klar i sin tale, men innrømmer mellom linjene at han ikke er uenig.

- Jeg leder vel statistikken i GET-ligaen, sier Smith.
Flere har ment at Ruben bør få flere sjanser på landslaget, men noen peker også på at størrelsen taler mot ham. Konkurrentene Pål Grotnes (Stjernen) og Andre Lysenstøen (finsk 1. div) har flere kilo å stoppe pucken med.

- Det er moderne med store keepere nå. De dekker mer av målet. Samtidig har jeg hatt en tendens til å gjøre meg mindre enn jeg er, og spille mye på instinkt. Pål er flink til å bruke størrelsen sin, men det synes jeg også at jeg er blitt, sier 22-åringen.


- Bittert tap
Storhamar hadde muligheten til å sikre seg den nest beste serieåpningen på 2000-tallet med seier og 13 poeng. Etter å ha hevet seg stort fra den miserable åpningsperioden, hadde de også sjansen.

Eirik Skadsdammen og Joakim Jensen - som kniver om å være poengkonge - satte hver sin puck i garnet. De blågule klarte også å ri av den klønete utvisningen Teddy Midttun pådro seg like før slutt, men Steffen Thoresen fikk pirket inn matchvinnerscoringen med halvannet minutt igjen på klokka.
- Bittert å tape på denne måten, spesielt fordi vi klarer å spille oss så bra opp. Det ble tilfeldigheter som avgjorde, mener Ruben Smith, som også var uheldig som fikk dårligere statstikk fordi han ikke rakk å komme av isen før Mattias Livf mistet pucken til Anders Fredriksen, som enkelt satte inn 4-2 i tomt nett.


Fornøyd med moralen

Gulliksen mener det er avgjørende at Dragons klarer å ta med seg de to siste periodene inn i arbeidet mot Sparta torsdag.

- Vi ble passive og lot de spille sitt spill fra start. Det var dårlig av oss. Men etter det leverer vi en ganske bra hockeymatch, og skaper sjanser og setter 2-2. At vi har den stoltheten og moralen er jeg veldig godt fornøyd med. Vi får ta med oss det positive, sier Gulliksen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke