25. jun
KLAR: Tre­vor Koenig er klar for å mar­keds­fø­re seg i norsk hoc­key med Stor­ha­mar. Her sam­men med Cato Ør­bæk.FOTO: Arve Ho­vel­stu­en Bly­stad
 
- Opplevelsene er viktigere enn penger
Flere av barndoms- kameratene havnet i NHL. Trevor Koenig prøvde, men kom seg aldri dit. 35-åringen dro til Europa i stedet, og angrer ikke.

Publisert: 04.aug.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Trevor Koenig har som jobb å stoppe pucker. Han blir målt i redningsprosent.
Uansett hva klubben heter.
Det er en utsatt jobb på flere måter.

Fire europeiske ligaer
Nå er han på plass i Norge og Hamar. Det er kanadierens fjerde europeiske land på fem år.
- Jeg har verdens beste jobb. Dette er en livsstil, og jeg har spilt i mange klubber. Det handler ikke bare om økonomi. For meg handler det mest om opplevelser. Det å møte nye kulturer og nye mennesker. Det er utrolig spennende, sier 35-åringen, som har hørt mye bra om Norge og Storhamar av tidligere Dragons-spillere.
- Perry Johnson og Derek Eastman skrøt av klubben, byen og hallen. Det samme gjorde Christian Larrivèe, som er tilbake i Storhamar. Jeg hadde muligheten til å fortsette i Frankrike, men jeg hadde lyst til å spille i et annet land. Jeg vet ikke hvor lenge jeg kan spille, og derfor vil jeg oppleve mest mulig før jeg gir meg, sier kanadieren, som er oppvokst i Edmonton, en hockeymetropol.

Tett på stjernene
- Mange av barndomskameratene mine klarte å få kontrakt med en NHL-klubb. Jeg gjorde det jeg kunne, men det gikk ikke. Slik er livet. Det var spesielt å vokse opp tett på et stjernelag og stjernespillere, sier Koenig, som ikke angrer på at han prøvde lykken i Europa.
- Jeg har opplevd mye og vunnet mye. Det har vært fine år, sier Koenig.
Han vant sluttspillet og ligacupen med Rouen forrige sesong. 35-åringen ble kåret til den beste keeperen i ligaen.
Nå vil han gjerne vinne noe med Dragons.
- Jeg har et ekstremt vinnerinstinkt, som mange andre. Det er spesielt moro å vinne viktige kamper. Jeg håper jeg kan bidra med det her også. Jeg liker utfordringer, og jobber alltid knallhardt for å nå målene mine. Men vi er et lag, og må jobbe tøft sammen. Hele laget må fungere, sier Trevor Koenig.
Han har vært hockeykeeper hele livet.

Ble plassert i mål
- Jeg spilte mye sammen med eldre gutter. Da ble jeg plassert i mål. Etter hvert ble jeg bedre og bedre, og skjønte at dette var noe å satse på, sier 35-åringen, som ikke vet så mye om norsk hockey.
- Norge har gjort det bra med landslaget og de har noen veldig gode spillere. Jeg har hørt litt av de andre. Uansett så gleder jeg meg til alvoret starter, sier Koenig, som sier dette når han får muligheten til å skryte av seg sjøl:
- Jeg er god med spaken. Liker å spille pucken når det er mulig. Så har jeg rutinen, og det er alltid viktig for en keeper.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke