27. jun
Patrick ThoresenFoto: Scanpix
 
- Skjønner frustrasjonen
Patrick Thoresen varsler at han vil bytte agenter etter at en overgang til NHL gikk i vasken i år. Roy Johansen forstår Hamar-guttens frustrasjon.

Publisert: 23.jul.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Ja, jeg gjør det. Jeg skjønner hva han mener. Det er klart at det er mye politikk inne i bildet, men det kan nok ha noe med agentene han har hatt der borte å gjøre også. For Patrick burde være en interessant spiller for alle NHL-lag, sier landslagstrener Roy Johansen til HA-sporten.
I går ble det nemlig klart at Thoresen fortsetter i den russiske klubben Salavat Julajev Ufa ett år til.
- En spiller i toppsjiktet
Johansen frykter ikke at det blir en nedtur, etter at 26-åringen har vært så tydelig på at han ønsket seg tilbake til NHL.
- Nei, det frykter jeg på ingen måte. Russland er en veldig bra liga, ved siden av NHL den nest beste i verden. Og Patrick har vist både gjennom året i Sveits, i Russland i fjor og i OL og VM at han tilhører sjiktet blant de aller beste spillerne - også når det kommer til NHL, mener Roy Johansen.
For landslagssjefen betyr dette at han nå med sikkerhet vet at Thoresen er tilgjengelig for VM, naturligvis forutsatt at han er skadefri.
- Nå vet vi at han kommer til VM, så sånn sett er det betryggende. Det er få lag som når så langt at de ikke er tilgjengelige for landslaget, men det er alltid litt usikkerhet knyttet til NHL-spillerne.
- Motivert for Russland
HA-sporten kom ikke i kontakt med en Sverige-ferierende Thoresen i går, men han bedyrer overfor TV 2 at han er motivert for å gå på en ny sesong i Russland.
- Jeg har ingen problemer med å overleve en sesong til. Jeg kunne tatt samme avgjørelse om tre uker. Men uansett er det viktig å få klarhet i dette for å kunne forberede meg til neste sesong.
Thoresen innrømmer at savnet av familien har vært stort i Russland, og ser ikke fram til det, men sier samtidig at han føler at han er godt likt av lagkameratene og byens hockeyinteresserte innbyggere.
Etter det HA-sporten erfarer betyr spill i Russland også bedre økonomiske betingelser.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke