22. aug
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Publikum rørte Jensen
3753 heiet frem Storhamar og så vertene slå Manglerud.

Publisert: 19.nov.2015 16:46
Oppdatert: 20.nov.2015 08:08

- Jeg er stolt og rørt av publikum i dag. Det at så mange kommer og støtter oss i den situasjonen vi er i, er stort. De gir oss energi, og de er grunnen til at vi vinner i dag, sier Joakim Jensen etter kampen.

Formsvake Storhamar fikk nemlig en etterlengtet opptur i gratiskampen mot Manglerud Star, da de - uten ledestjernene Jacob Berglund og Christian Larrivée på isen - komfortabelt vant 3-0 hjemme.

Målløs førsteperiode

Det så imidlertid ikke like lyst ut fra start. Etter Storhamars begredelige tap for Kongsvinger lørdag kunne de trengt et fyrverkeri av en førsteperiode hjemme mot Manglerud Star, men det fikk de ikke.

Joakim Jensen og Mikael Zettergren fikk riktig nok hver sin gode mulighet til å gi Storhamar ledelsen, men hverken Oslo- eller Stockholm-gutten traff godt nok. Etter 20 sjansefattige minutter uten særlig tempo, der skuddstatistikken endte på beskrivende 5–5, var stillingen dermed fortsatt 0–0.

Sjelden Overtallsscoring

Kampens andre periode så lenge ut til å bli en tro kopi av den første.

Så, ved halvspilt kamp, fikk Storhamar, som har slitt tungt med å få overtallsspillet til å sitte denne høsten, muligheten med én mann mer på isen. Mikael Zettergren sendte Magnus Lindahl igjennom med en strålende pasning fra egen sone, og pucken havnet til slutt hos Hampus Gustafsson, som satte inn forløsende 1–0 og Storhamrs sjuende mål i overtall denne sesongen.

Publikum våknet etter å ha sovet gjennom første periode. Stemningen var til å ta og føle på. 

Like etter slo en ny Storhamar-bølge inn over Mangleruds sone. Vertene kom tre mot to med pucken til venstre. Til høyre kom Joakim Jensen, som omsatte tversoverpasningen i mål. Storhamar-laget var i fyr og flamme, i likhet med tribunene. Scoringen var Jensens tiende for sesongen.

- Det er ikke så gøy å telle mål når man taper, men i dag er det gøy. Laget har merkverdig nok slitt med å score i år. Selv spiller jeg mye, og det forventes mål av meg. Jeg vil ikke si at jeg har overprestert så langt akkurat, sier en ærlig Jensen.

Ny Gustafsson-scoring 

Uten å skape det helt store hadde Storhamar god kontroll gjennom tredje periode. Det bølget mer frem og tilbake, men MS var aldri i nærheten av mål.

Med tre minutter igjen av kampen ble Gustafsson tomålsscorer. MS var i powerplay og hadde i tillegg tatt ut målvakt da svenskens klarering fra egen sone skled over hele isen og fastsatte sluttresultatet til 3–0.

Kampens siste minutt viste hva dette betydde for Storhamar-familien på tribunen. Trampeklapp og jubel regjerte. 

- I dag klarer vi å holde hodene kalde og er tålmodige. Når vi spiller vårt eget spill, kommer målene til slutt, akkurat som i dag. Vi har manglet selvtillit i det siste, men vi går inn i kampen mot Vålerenga (søndag journ. anm.) med en godfølelse, smiler Jensen.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann.)

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Joakim Jensen, Mikael Zettergren, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Scott Hotham, Jimmy Andersson - Magnus Lindahl, Martin Blakseth Huse, Alexander Reichenberg.

3. rekke: Jimmy Andersson, Lars Løkken Østli - Martin Rønnild, Lars Erik Hesbråten, Hampus Gustafsson.

4. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Simen Løvhaug Hansen - Martin Gran, Jørgen Langdalen, Anders Gulliksen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke