18. aug
TØFFING: Aleksander Bonaksen er ikke redd for å smelle til i dueller.
FOTO: REUTERS/Laszlo Balogh
 
- Storhamar har gode muligheter
Finland-proff Alexander Bonsaksen mener Storhamar er på høyde med CHL-motstander TPS Turku.

Publisert: 07.okt.2015 17:10
Oppdatert: 07.okt.2015 21:25

Tirsdag kveld tok Storhamar seg videre i CHL etter å ha sendt Red Bull Salzburg hjem til Østerrike uten noe å juble for. Storhamar vant 6-3 sammenlagt over to kamper. Neste CHL-motstander for Storhamar er finske TPS Turku.

tror på storhamar

Landslagsspiller Alexander Bonsaksen, som spiller i den finske toppklubben Tappara, tror Storhamar kan ta seg videre fra sin åttedelsfinale.

- TPS har vært veldig opp og ned de siste årene, og jeg tror Storhamar har gode muligheter til å gå videre, sier Bonsaksen, som kan fortelle om mindre baner i Finland.

- Banene her er en del mindre enn hva som er vanlig i Norge. Det gjør at tempoet blir høyere, og lagene spiller ofte en mer fysisk og aggressiv hockey. Storhamar må være forberedt på at TPS kommer til å presse høyt og kjøre på hardt, sier han.

skryter av larrivée

Bonsaksen mener Storhamar må fortsette med sin gode kontringshockey, og han mener Storhamar har en toppspiller i kaptein Christian Larrivée.

- Det står stor respekt av det Storhamar har gjort så langt. Å vinne fem av seks kamper i Europa er veldig imponerende. De har spilt godt defensivt, og det har nok vært nøkkelen til suksessen, sier han.

Han trekker frem Christian Larrivée som Storhamars fremste spiller.

- Larrivée var Norges klart beste spiller i fjor, og jeg tror ikke han står tilbake for de beste spillerne i Finland heller, skryter Bonsaksen, som mener Storhamar og Stavanger har vist frem norsk hockey på en strålende måte.

- Stavanger viste i fjor at det er mulig å lykkes i CHL, da de gikk foran med gode resultater. Det er bra for norsk hockey å ha med to lag videre til sluttspillet, og det er enda bedre at Storhamar klarte å komme seg enda et hakk videre. Det Storhamar har gjort er enormt, sier Tappara-spilleren, som skal møte svenske Luleå i neste runde.

kunne møtt landslagskompiser

Luleå slo ut Färjestad i sin 16-delsfinale, og det hadde vært en motstander Bonsaksen kunne tenkt seg å møte. Der spiller nemlig nordmennene Lars Haugen, Ole Kristian Tollefsen, Jonas Holøs og Martin Røymark.

- Det hadde vært veldig kult å møte Färjestad, men sånn blir det ikke. Det var ikke langt unna at Färjestad klarte det. Nå blir det Luleå, og det blir morsomt å møte dem. Det blir en tøff kamp, men vi er klare, avslutter Vålerenga-gutten.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
DUELL: Her er Aleksander Bonsaksen i duell med Christian Larrivée. Spilleren han skryter voldsomt av.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke