20. aug
DISIPLINERT: Lars Erik Hesbråten scoret seieremålet mot Frisk Asker torsdag. Her jubler Antti Hilden sammen med Eirik Skadsdammen (nr.8).
 
- Tjener på å være snille
Storhamar-gutta er de snilleste i klassen. De har færrest utvisningsminutter av samtlige: 353 etter 25 serierunder. Det gir 14 minutter pr. kamp. - Vi tjener på å være disiplinerte og snille, sier manager Torbjørn Orskaug.

Publisert: 06.des.2008 05:01
Oppdatert: -
HAMAR: I morgen spiller Storhamar hjemme mot Stjernen, et lag som også stort sett holder seg unna utvisningsboksen. Fredrikstad-gutta har sittet til sammen 387 minutter i boksen…
Ikke tilfeldig
Det er ikke tilfeldig at Storhamar har såpass få utvisningsminutter denne sesongen:

- Vi snakket om det i fjor. Da ble det ofte unødvendig mange utvisninger i enkelte kamper. Vi tapte flere kamper på det. I høst har vi bevisst prøvd å forbedre disiplinen og holde antall utvisningsminutter nede. Og som du ser, har vi lyktes så langt. Hvorfor vi har bare har et snitt på 14 pr. kamp, skyldes nok at vi ikke har pådratt oss så mange fem- og timinuttere som de andre lagene, sier Torbjørn Orskaug.
Bunnlaget Comet har 23 minutter pr. kamp. Vålerenga i toppen har til sammenligning 20 minutter.

Løkken klar over jul
Med både Teddy Midttun og Lars Løkken Østli ute med skader, er litt tynt besatt på backsiden hos dragene.

- Teddy blir nok klar i neste uke, men Løkken Østli kan neppe spille før over jul. Han pådro seg brudd i båtbeinet, ble operert og har god bevegelighet i hånda. Han trener både på skøyter og ellers og er i bra fysisk form, sier Torbjørn Orskaug.
Løkken Østli har foreløpig stått over ni kamper.

Potensial
Joakim Jensen scoret i sin 14. kamp på rad mot Frisk torsdag og har flest scoringspoeng av de norske spillerne i eliteserien, nemlig 27 (16+11).

- Bør han snart inn på landslaget?
- Den vurderingen overlater jeg til landslagsledelsen. De har god nok oversikt over Joakim. Men jeg slår fast at hvis han fortsetter å utvikle seg, har han potensial til å melde seg på, sier Orskaug.

Toppscorer Höglund
En annen kar som scorer mye denne sesongen, er fjorårets Storhamar-spiller, Henric Höglund. Han topper lista med hele 37 poeng (20+17).

Den tidligere Storhamar-gutten, Andre Paulsen, putter også på en del. Han har spilt 22 kamper for Stjernen og står med 11 poeng (5+6).
Storhamar og Stjernen har møtt hverandre to ganger før i år. Storhamar vant 5-4 hjemme og Stjernen seiret 3-2 etter straffer i Fredrikstad.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke