14. des
BOM: Antti Hilden smeller til alene med Phil Osear, men pucken sniker seg faktisk utenfor. Storhamar ble stående igjen med null i går.
 
- Utrolig bittert
Storhamar - Sparta 0-1 De banket på i duellene, fosset gjennom midtsonen, og knallet på med skudd. Men Storhamar fikk elendig betalt. Kristian Forsberg & co satt igjen med null. - Vi må vinne slike kamper i sluttspillet, sier Forsberg.

Publisert: 11.feb.2009 05.35
Oppdatert: -
HAMAR: For dette var kvelden hvor hjemmelaget kunne gjort Spartas busstur hjem til Sarpsborg til en mørk og tragisk seanse.

Men det ble ikke slik.

Forsberg irritert
Fordi Storhamar ikke klarte å utnytte fem kjempesjanser i sisteperioden.

Og det irriterte Kristian Forsberg, som var imponerende god i går.
Men også det ble en mager trøst.
- Vi har brent alt for mange sjanser i det siste. Det mister vi sjøltilliten av, men vi må bare kjøre på. Det løsner til slutt. Det hadde vært mye verre hvis vi ikke hadde kommet til sjanser, sier Foppa, og fortsetter:
- Det var utrolig bittert å tape denne kampen med tanke på sisteperioden. Da var vi klart best. De hadde mer enn nok med å forsvare seg. Men det hjelper ikke dessverre. De dro hjem med tre poeng. I sluttspillet må vi vinne slike kamper.

Bitter liste
Her er lista over sjanser i 3. periode, i kronologisk rekkefølge:

* 1.00: Pål Johnsen skjøt over fra to meters hold, etter veldig bra spill.
* 1.20: Kristian Forsbergs skudd snittet utstyret til Phil Osear, og trillet 20 centimeter utenfor.
* 13.40: Antti Hilden kjempet pucken fram til Joakim Jensen, som bommet på mål.
* 15.00: Hilden bommet først på pucken fra kort hold. På andre forsøk forsvant pucken utenfor.
* 18.40: Jensen skjøt utenfor på noe som ikke var annet enn en kjempesjanse.
I tillegg kom denne: Pål Johnsen dro av backen, og siktet med backhand fra kort hold. Men da var målet borte. Det burde vært utvisning for å flytte buret.
Den får dommer Marken ta.

- Må score
Trener Aleksander Smirnov var heller ikke fornøyd med effektiviteten.

- Vi skaper nok sjanser til å vinne kampen. Tre sjanser bør gi ett mål. Det er normal uttelling. Det fikk vi ikke til i dag. Det er snart sluttspill, og vi må ta dette alvorlig. Men gutta jobber knallhardt og prøver kampen ut. Det skal de ha honnør for, sier Aleksander Smirnov, og fortsetter:
- Vi hadde litt for få spillere foran mål. I tillegg var vi ikke nok på hugget på returer. Mange ganger ble pucken liggende rundt målet. Da må vi jage den, ville ha den, sier Sasja, som var fornøyd med det defensive.

Mye positivt
Men trener Smirnov noterte seg helt sikkert en del annet positivt i boka si også.

* Som at Ruben Smith sto stødig bakerst. Spartas mål kom etter kaos i målgården. Ruben lå på ryggen, og det virket som om pucken lå der også, men plutselig var den i mål, dessverre.
* Andreas Hjelm spilte bra - med fart og besluttsomhet. Lars Løkken Østli var også på hugget. Det er ikke mange backer i Norge med de samme skøyeferdighetene som disse gutta.
* Framover var Kristian Forsberg best. Han tok med seg tempoet fra landskampene inn i Hamar OL-Amfi, og tråkket til. Moro å se.
* Joakim Jensen var veldig bevegelig. Bare så synd han ikke klarte å stjele et mål.
* Og så er det moro å se Trygve Hillestad, som har vokst enormt som hockeyspiller denne sesongen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke