22. aug
SKUFFET: Pål Johnsen var skuffet over at Storhamar på en litt unødvendig måte rotet bort en 2-0-ledelse. Både han, Eirik Skadsdammen og de andre dragene hadde nok av sjanser, men klarte ikke å utligne Frisks ledelse.
 
- Utvisningene snudde kampen
Frisk-Asker - Storhamar 4-2 Storhamar hadde kampen i sin hule hånd på 2-0. Så pådro de seg noen klønete utvisninger. Vips sto det 3-2 til Frisk.

Publisert: 16.feb.2009 06:12
Oppdatert: -
ASKER: Storhamar leverte en god 1. periode, og etter at Lars Erik Hesbråten styrte inn et skudd fra Eerikki Koivu, kunne de gå til pause med en knapp ledelse.

2. periode startet i samme spor, men det var da Elias Godoy sendte Kristian Forsberg på hodet inn i vantet det for alvor begynte å skje ting.
Godoy ble sendt i dusjen.
Da enda en Frisk-spiller pådro seg utvisning, fikk Storhamar sjansen i fem mot tre.
Joakim Jensen utnyttet god plass på bakre stolpe, og gjorde seg historisk i klubbsammenheng.
Ingen i gult og blått kan matche 13 mål i overtall på en sesong.
- Vi eide matchen. Så slurvet vi bort initiativet, sier Pål Johnsen.

To mål på ett minutt
For da Storhamar hadde sikret seg et godt overtak, fulgte to minutter med rullgardina nede.

Først kom Trygve Hillestad på etterskudd og måtte ta seg en tominutters pause. På klønete og unødvendig vis ga Eerikki Koivu Frisk sjansen med to mann mer på isen, etter litt gruff foran mål.
- Det virket litt som om dommeren skulle kompensere for den femminutteren han ga Godoy, men det er også for dårlig av oss. Det var unødvendig å gi dem muligheten, mener Johnsen.
Frisks Alexander Larsson takket med 2-1. Og bukket, nikket og neiet etter 2-2 minuttet etterpå.
- Det snudde matchen, mener Pål Johnsen.
- Men vi var for dårlige i undertall. Og på 3-2-målet ga jeg bort altfor mye rom. En ok bortekamp av oss, jeg synes vi gjør mye bra. Men det var en litt rar kamp også, sier den rutinerte senteren.

- Ikke udisiplinerte
Trener Torbjørn Orskaug vil ikke være med på at Storhamar var for udisiplinerte.

- Nei, det synes jeg ikke. Matchen ble litt preget av utvisninger, men det var ikke på grunn av dårlig disiplin, så jeg ergrer meg ikke over spillerne. Frisk hadde høy intensitet i spillet sitt, og da måtte vi kompensere. Men utvisningen til Koivu kan vi nok sette på kontoen for ambisjon.

- Fornøyd, men…
Selv om Dragons skuslet vekk en veldig god mulighet til å ta grep om sjetteplassen på tabellen, var Orskaug fornøyd med måten dragene framstod i store deler av oppgjøret.

- Jeg synes vi løser deres høye press på en ålreit måte. Det første målet var fint og enkelt, med skudd på mål og trafikk foran. 1. periode var oppløftende, sier Tobben, som likevel peker på ting laget må rette på.
- De var dødelig effektive i overtall, men vi var samtidig ikke gode nok i undertall. Vi må forsvare oss bedre i den delen. I tillegg mangler vi fortsatt den nødvendige effektiviteten som må komme. Likevel er jeg ikke pessimistisk med tanke på det som skal komme. Jeg synes gutta viser at de har tenkt til å bite fra seg i sluttspillet, sier Orskaug, som spesielt delte ut rosende ord til Ørjan Mikkelsen for måten han kom inn i laget på.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke