6. des
OPPSUMMERING: Aleksander Smirnov er godt fornøyd med mye av det som har skjedd så langt denne sesongen. Her er han sammen med Erik de la Rose og Pål Johnsen.
Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
- Var aldri i tvil om at vi skulle spille bra
Storhamar-gutta har fått noen dager fri. På dragons.no har trener Aleksander "Sasja" Smirnov oppsummert sesongen så langt.

Publisert: 21.des.2014 14.49
Oppdatert: 21.des.2014 16.19

Her Aleksander Smirnov oppsummerer sesongen så langt og deler sine tanker om neste fase av sesongen.

- Først av alt ønsker jeg alle sammen en riktig god jul og håper vi ses i Hamar OL-Amfi etter oppholdet. Det blir mye folk den 30. desember og vi ser frem til hockeyfest, men spillerne mine og jeg er så kjedelig at vi tenker kun en kamp av gangen. Det har vi gjort i hele år, og for å bygge noe på lang sikt, må kortsiktige mål og gleder være der. Jeg tror Storhamar Dragons som lag på isen, og Storhamar som klubb, har tatt mange små seire gjennom høsten og starten på denne vinteren, sier Sasja til dragons.no.

På rett vei

- Det er ikke lett å nå store mål og komme opp på høyeste ambisjonsnivå etter at feilskjær har funnet sted. Det er enklere sagt enn gjort, men med den innsatsen og det store hjertet alle menneskene rundt klubben jobber med, så har denne prosessen blitt forkortet. Den nye administrasjonen gjør en formidabel jobb og sørger for at klubben ikke bare kom seg opp fra knestående, men allerede danser på ett bein. Vi i sport gjør alt vi kan for at det andre beinet kan begynne å vokse frem, så vi sammen kan danse på to bein. Det henger sammen, og med det teamet vi driver klubben framover med nå så er jeg overbevisst om at Storhamar Elite og Yngres har en lys og suksessrik framtid i vente. Jeg skal ikke nevne alt om har blitt nevnt i avisene før, men den jobbingen som er startet i YA med trenere og spillere kommer bare til å bli styrket og ytterligere forbedret med etableringen av Wang Toppidrett.

Alle har sine klare roller

- Vi i garderoben har alltid våre mål og ambisjoner, uansett hva det står på papiret og hvilke tall som eksisterer til å drive klubbene i Get-ligaen med. Jeg er utrolig glad for at vi har spillere som Pål Johnsen, Mads Hansen, Patrik Bäärnhielm, Eirik Skadsdammen og Christian Larrivée som har mye rutine og drar med seg laget, ikke minst mentalt. Vi har en sterk kjerne, og alle gutta er unike og viktige på sin måte. Alle har sine roller, og de er klart definert. Ingen er viktigere enn laget, og kommer aldri til å bli det under min og Anders Kolbuholens ledelse. Vi jobber hardt for hverandre, og det er den eneste veien vi skal gå. Det er ikke alltid vi kan spille opp mot vårt beste, men vi skal i det minste prøve og blø for logoen. Det synes jeg vi har gjort hittil i år.

- De gode resultatene henger sammen med den klare planen som vi felles har fulgt til tross for en treg start. Jeg kartla en modell og en klar plan i sommer, og jeg ble veldig glad da jeg så at dette funket og laget vendte seg til den på sekundet. Jeg var aldri i tvil om at vi skulle spille bra til slutt. De jobber helhjertet hver dag og jeg er stolt av mine spillere. Det er lenge siden jeg har sett en så stor arbeidsvilje som det er i laget i år. Kollektivet og atmosfæren i garderoben er fantastisk. Uten dette vil ingen i lagsport lykkes.

Fortsatt forbedringspotensial

- Vi skal ikke ta av med for mye ros, og den viktigste delen av sesongen vil snart begynne. Vi har bygget fundamentet, og nå er jeg spent når kampene starter igjen. Vi er klare fysisk og er godt forberedt. Nå skal vi jobbe for en høyest mulig plassering på tabellen. Det vi må bli bedre på er over- og undertallsspill, og jo nærmere vi nærmer seg sluttspill - jo viktigere blir den delen av spillet. 

- Til slutt vil jeg takke publikum for en enorm støtte på hjemmebane og på bortekamper. Gutta trenger den, det inspirerer og gir oss det ekstra giret å spillet på. Ingen lag i Norge får den støtten som vi får, og nå skal vi sørge for å fortsette å underholde dere med fint spill og mye mål. Vi glemmer aldri - at først og fremst så spiller vi for publikum. God Jul, alle sammen!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke