27. jun
PÅ HÆLA: Jonas Norgren er utspilt, og Eerikki Koivu klarer ikke å stoppe pucken. Storhamar tapte hele 5-0 til slutt i Askerhallen.
 
- Verre blir det ikke
Frisk Asker - Storhamar 5-0 Etter null mål, null poeng og 13 baklengsmål på de tre siste kampene, er Torbjørn Orskaug brutalt ærlig. - Verre blir det ikke.

Publisert: 12.jan.2009 05:02
Oppdatert: -
ASKER: Før denne uken, med bortekamper mot Sparta, Vålerenga og Frisk Asker, sa Torbjørn Orskaug at det var en fin test på hvor laget står.

0-4 var fasiten både mot Sparta og VIF.
Og i går tok det 12 sekunder før det smalt igjen. Alexander Larsson utnyttet slurv fra Storhamar og Lars Løkken Østli.
- Vi var dårlige fra start. Å slippe inn mål etter 12 sekunder er for dårlig, sier Torbjørn Orskaug.

Målløse i 180 minutter
Så fulgte flere unødvendige utvisninger, og Frisk kunne øke i spill fem mot tre etter åtte spilte minutter, før de punkterte kampen allerede midtvegs i førsteperioden, med Robin Dahlstrøms andre mål for kvelden.

- Defensivt sliter vi. De får snurr på oss, og er kvikkere i overgangene. I tillegg scorer de mål i overtall, samtidig som vi ikke gjør det, sier Orskaug.
Selv om laget ikke har scoret mål på ni perioder, eller 180 minutter, mener Tobben at det må tas tak i det defensive først.
- Vi må begynne bakerst. Defensivt har vi mye å ta tak i. Vi må kunne forsvare oss godt uten å ha kniven på strupen, selv om det er nettopp det vi har nå.

Mer av det samme
- Nå har dere to dager fram mot neste kamp mot Lørenskog. Hva gjør dere nå?

- Det er et godt spørsmål. For å se pedagogisk på det, må vi analysere om det er det vi prøver på som er feil, eller om det er gjennomføringen som er for dårlig. Nå kan kanskje noen si at jeg beskytter meg selv, men du spør meg, og da får du svar. Jeg mener det er gjennomføringen, og ikke planen, som er for dårlig, og da kan vi tillate oss å gjøre mer av det samme, sier Orskaug, som mener mye handler om spilleglede og det å våge å slippe seg løs.
- Frisk Asker viser en enorm spilleglede, mens vi bevisst eller underbevisst er engstelige. Vi er engstelige for ikke å score og vi er redde for å slippe inn mål. Nå må vi slippe oss løs, og ha en fornuftig mental tilnærming til det hele, sier Orskaug.

Ingen unnskyldninger
Han velger å gi ros til ungguttene Martin Brandsnes og Eirik Børresen.

- De tar tak og håndterer det som store gutter. Dette handler ikke om alder. Jeg vil ikke høre noen unnskyldninger om ungdomslinje, mange skader og annet visvas. Nå trenger vi en seier, og det er vi som er her som må ta tak, meg selv inkludert. Null mål, null poeng og 13 baklengs er tallenes klare tale.
Storhamar fikk som nevnt verst tenkelige start på kampen, med 0-3 med seg inn til første pause.
- Det er klart det gjorde at Frisk kunne slippe seg mer løs, men man setter seg i den posisjonen man er i selv, enten med positivt eller negativt fortegn, sier Orskaug.
Før han kommer med noen visdomsord:
- Motgang gjør sterk - hvis man takler det. Vi skal takle det.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke