23. okt
MISFORNØYD: Petter Thoresen likte dårlig hvordan laget han spilte i CC Amfi i kveld.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Hampus Gustafsson: - Alt presset ligger på dem
Thoresen: - Han Hampus bør konsentrere seg om seg selv!

Publisert: 07.apr.2016 17:47
Oppdatert: 07.apr.2016 22:24

Storhamar kjempet knallhardt, scoret tre mål og sikret seg en sjuende semifinalekamp mot Stavanger Oilers.

Hvilket lag som går til NM-finalen, avgjøres dermed først lørdag i DNB Arena.

- Nå ligger alt presset på dem. Det er Stavanger som har presset fra eierne, trenerne og alle rundt, sier  Hampus Gustafsson.

Stavanger-trener Petter Thoresen er ikke fornøyd med det Gustafsson sier. 

- Han Hampus bør konsentrere seg om seg selv. Storhamar var storfavoritter til å vinne serien, men kom 25 poeng bak oss i serien. Dersom vi vinner semifinalen, er det Storhamar som har underprestert fullstendig, sier Thoresen.

Målløs førsteperiode

Skjebnekampens første periode var full av sjanser, men helt fri for scoringer. Storhamar startet best, før Stavanger tok over styringa og la et tidvis tungt press på vertene.

I periodens sluttminutter spilte Oilers power play med fem mot tre på isen. Oppofrende Storhamar-spillere og en våken Oskar Östlund tekket, reddet og unngikk baklengsmål.

Kaptein Christian Larrivée skrøt av lagkompisenes innsats på vei inn i garderoben.

- Vi har bestemt oss for å ta dette. Vi må vinne, og det ser ut som alle kjemper hardt for seieren. Vi gjør en veldig bra førsteperiode, og vi må bare fortsette sånn, sa kanadieren til TV 2 Sportskanalen.

- Vi var veldig opptatt av å ikke slippe til noen tidlige baklengsmål i kveld, og det klarte vi, sier Hampus Gustafsson.

Kontret etter tverrliggertreff

Midtperioden åpnet med to nye Storhamar-undertall og tungt Oilers-press. Men mens supporterne raste mot dommerne, kjempet gutta på isen som løver.

Så, med snaue sju minutter igjen av perioden, traff Philippe Cornet tverrliggeren. Returen havnet hos Jacob Berglund, som satte i gang to kontringsklare landsmenn. Erik de la Rose fant Mikael Zettergren foran Oilers-buret, og han løftet deilige 1-0 opp i nærmeste kryss.

Storhamar beholdt ledelsen gjennom periodens hektiske sluttminutter.

- Nå må Stavanger gå for det. De har vært litt passive, men nå ligger de under, så de kommer helt sikkert til å gå hardere ut i tredje periode. Samtidig vil ikke vi miste det gode presset vi har hatt på dem i dag, sa målscorer Zettergren til TV 2 Sportskanalen på vei inn i garderoben.

- Jeg synes Storhamar er gode, de viser vilje til å vinne. Vi får en del muligheter i power play, men roter bort dem gang på gang, sier Petter Thoresen.

Berglund-scoringer

Stavanger presset tungt på for utlikning i tredje periode. Etter 14 minutter kom de fryktelig nære. Dommerne trengte flere minutter foran TV-en for å bli sikre på at en eventyrlig Oilers-mulighet ikke hadde vært over målstreken.

Like etter det lange avbrekket kontret Storhamar med ny energi. Hampus Gustafsson taklet Mats Larsen Mostue på vei opp i banen, og Patrik Bäärnhielm tok med pucken inn i sona og fant Berglund med en utsøkt backhandpasning. Berglund avslutning var like utsøkt, og drøye 5.000 hjemmefans feiret 2-0 i CC Amfi.

- Jeg vet at Mostue er litt treig på skøyter, så jeg bestemte meg for å presse ham. Og så gjorde Patrik og Jacob resten av jobben, sier Gustafsson.

Desperate Stavanger jaktet redusering, men Östlund var i det umulige hjørnet.

Petter Thoresen tok ut målvakt i sluttminuttene, og med 2.16 igjen falt avgjørelsen da Storhamar vant pucken i offensiv sone. Berglund satte inn 3-0 via kølla til Nick Bruneteau.

Storhamar vant dermed 3-0, og semifinalen avgjøres lørdag i DNB Arena.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Martin Blakseth Huse.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Anders Gulliksen, Lars Erik Hesbråten, Martin Gran.

4. rekke: Andreas Øksens, Simen Løvhaug Hansen -  Vetle Lindstad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke