21. aug
DEPPER: Ruben Smith deppet i garderoben etter at årets ishockeysesong var over i Sparta Amfi i går kveld. I bakgrunnen Teddy Midttun.
 
- Viktig signal for norsk hockey
Sparta - Storhamar 3-1 Roy Johansen mener Storhamars unge satsing og enorme moral, har gitt norsk ishockey et viktig signal: Det går an å lykkes med norske talenter.

Publisert: 19.mar.2009 05:11
Oppdatert: -
SARPSBORG: Han satt ringside å så Sparta ta seg videre til NM-finale på Storhamars bekostning.

Han så også et Sparta-lag som har nedprioritert ungdomssatsingen for å etablere seg som Norges beste ishockeylag.
Roy Johansen er imponert over at Storhamar, som har gjort det stikk motsatte, hang med og spilte jevne semifinalekamper mot sarpingene.
Det mener han viser andre norske lag at å satse på egne talenter, kan gi gode resultater.
Det greide dragene fra Hamar vest. I form av en bronse.

- Har fått ut maks
- Storhamar har gjort et meget sterkt NM-sluttspill. De har fått ut maks av laget. Det er imponerende hvordan de hang med et lag som har en langt mer erfaren stall, mer penger og bedre spillere. Det er et godt tegn for ishockey, sier Roy Johansen til HA-sporten.

Likevel vil han ikke sette Spartas gullsatsing opp mot Storhamars ungdomssatsing i negativ forstand:
- Her snakker vi om to lag som har lyktes på forskjellige måter. Jeg sier ikke at verken det ene eller det andre er det riktige. Men det er gledelig å se unge, norske hockeytalenter.

Enig med Johansen
Torbjørn Orskaug har ledet et lag svært få trodde skulle nå semifinalene.

- Vi har hele veien trodd på oss sjøl. Nå er skuffelsen stor, men etter en stund vil vi sitte igjen med en god følelse. Storhamar har vist at modellen med unge spillere, kan være riktig. Sånn sett er det et godt signal til norsk ishockey, forteller Orskaug.
Storhamar-manageren fikk i går en bekreftelse på at klubben hans har startet på noe nytt spennende:
- Vi har utviklet oss med sesongen, og det viser at prosessen har vært god. Jeg er sikker på at Storhamar har startet på noe som er bra. Veien videre blir spennende.

Sin siste kamp?
Ruben Smith tok tapet kanskje tyngst av alle. Han har store drømmer som ishockeykeeper, og vet han må ut av landet for videre utvikling.

Det innebærer at dette kan ha vært Storhamar-keeperens siste kamp for dragene.
Tydelig preget av 3-1-tapet, ville han likevel ikke snakke om noe annet enn Storhamar.
- Jeg er Storhamar-spiller i en måned til, og forholder meg til det. Det passer seg ikke å diskutere dette nå, sier Smith.
I takt med samtalen, sank også siddisens enorme skuffelse. Da fortalte han om utenlandsdrømmen:
- Jeg ønsker å oppnå noe mer. Og jeg drømmer om en større liga. Men nå har jeg vært i Storhamar i seks år, og det har blitt klubben i hjertet mitt. Mye vil bli avgjort i landslagsperioden, forklarer Ruben Smith.

Symbol på satsingen
Da klokka viste 6.25, tryllet Martin Blakseth Huse pucken i mål. 3. rekka sjokkerte Sparta, og ga håp. I 30 sekunder.

Etter Henrik Malmstrøms 1-1-scoring, styrte Sparta kampen med stålkontroll. Det utviklet seg til å bli en parademarsj mot NM-finale.
- Vi gjorde en dårlig andreperiode, og feilene blir vi staffet hardt på. Men jeg ser også mye positivt fra denne kampen. Vår tredje formasjon er kanskje lagets beste. Det viser at den unge satsingen har gitt resultater.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke