20. aug
UPOPULÆR: Stian Høygård har hisset på seg Hamar-folket etter jublingen mot Andrew Engelage.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen.
 
- Ville aldri hatt Høygård på laget mitt
Storhamar-trener Aleksander Smirnov slakter Oilers-spilleren.

Publisert: 15.apr.2015 17:41
Oppdatert: 16.apr.2015 10:11

Det står 3-2 i kamper til Stavanger Oilers før torsdagens sjette finale i Hamar OL-Amfi.

Etter gårsdagens kamp endte lagene i masseslagsmål etter at Mathias Trettens satte inn den avgjørende scoringen i sudden death. Målvakt Andrew Engelage gikk rett mot spillerboksen, men fikk et ublidt møte med en hoverende Stian Høygård, som løftet armene og jublet keeperen opp i ansiktet. Det endte i et stort basketak.

- Han må bruke hodet

Storhamar-trener Aleksander Smirnov er ikke nådig i sin karakteristikk av Høygård.

- Høygård mangler respekt for keeperen vår. Han er en simpel og destruktiv spiller som bare er ute etter å takle og spille stygt. Jeg ville aldri hatt Høygård på laget mitt, sier Smirnov, før han legger til: 

- Han har ikke scoret på 13 sluttspillkamper, og jeg kan ikke se at han bidrar med noe annet enn stygt spill. Han må begynne å bruke hodet, sier en irritert Storhamar-trener.

Stavanger-spilleren forteller at han ikke hadde planlagt å juble foran Engelage. 

- Jeg ville egentlig bare juble med lagkameratene mine i rundvantet, men Engelage kom mot meg. Så det var litt tilfeldig at jeg jubla mot ham, sier Høygård, som garantert vil få massiv pipekonsert mot seg torsdag.

- Det tar jeg som det kommer. Jeg kan ikke tenke på hva de på tribunen gjør, sier Stian Høygård.

irritert thoresen

Stavanger-trener Petter Thoresen fikk med seg at det var en del kritikk mot laget hans på sosiale medier etter den femte finalen. Onsdag sa han dette til Stavanger Aftenblad:

- Vi føler at vi spiller mot røkla. Det er Oilers mot røkla. Altfor mange, inkludert media, fokuserer kun på våre feiltrinn, men er blinde for motstandernes feil og usportslige handlinger. Det irriterer meg, men det er noe vi bare må leve med. Vi er i finalen hvert år og opplever en eventyrlig suksess. Det kan nok være vanskelig å svelge, sier Petter Thoresen til Stavanger Aftenblad.

Stavangers general manager, Pål Higson, sa dette om saken:

- Vi registrerer jo at det ikke var feiringen til Skadsdammen som var problemet i den tredje finalekampen. Da gikk alt snakket i etterkant på reaksjonen til Josh Soares. Så ble det helt snudd på hodet i den femte finalen. Da var det plutselig feiringen til Stian Høygård som var problemet, ikke reaksjonen til Engelage. Det er jo litt merkelig. Balanse er viktig, spesielt fram de som lever av å formidle dette i media, påpeker Pål Higson.

 
FOTO: Jens Erik Jensrud.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke