17. aug
DYRT I DRIFT: Ifølge HOAs kostnadsbudsjett koster det 30.000 i døgnet å drifte Hamar OL-Amfi og Storhamar Ishall.
 
Driftsutgifter på 30.000 i døgnet
Ifølge det kostnadsbudsjettet Hamar Olympiske Anlegg (HOA) har utarbeidet for 2009, koster det 30.000 kroner i døgnet å drifte Hamar OL-Amfi og Storhamar Ishall. Da er det snakk om 270 døgn med isdrift.

Publisert: 25.nov.2008 06:12
Oppdatert: -
HAMAR: Kostnadsbudsjettet viser at HOA kommer ut med en totalkostnad på åtte millioner kroner. Da er det lagt inn tre årsverk. Det er som nevnt lagt til grunn ni måneder med isdrift, som tilsvarer 270 døgn. Da blir døgnkostnaden altså 30.000 kroner.

Tung strøm
Strøm er den største utgiftsposten, og i kostnadsbudsjettet er det tatt utgangspunkt i et forbruk på tre millioner kilowatt timer, som tilsvarer forbruket de siste årene.

I tillegg kommer VAR-utgifter, reparasjon og vedlikehold, og rengjøring.
I budsjettforslaget er det lagt inn en større post vedlikehold med bakgrunn i et vedlikeholdsprogram for hallene i HOA fram til 2020. Det er 15 år siden Hamar OL-Amfi sto ferdig, og det er snakk om vedlikehold for å opprettholde standarden.
Det er ikke lagt inn investeringer. Det kommer i tillegg.

- Store utfordringer
Ordinære avskrivinger er beregnet til 730.000 kroner. Det er satt med utgangspunkt i samme avskrivingstakt som HOA bruker nå.

Viggo Sundmoen presiserer i sitt brev til kommunen at disse kostnadene vil gi HOA store utfordringer hvis utgiftene ikke blir dekket gjennom leieinntekter og breddeidrettsstøtte.
Videre kommer det fram at inntektsmuligheter for øvrig, vil være begrenset til mai, juni og juli, og da er det tradisjonelt vanskelig å få til inntektsbringende arrangement.

Opp i morgen
I morgen skal politikerne behandle søknaden fra Storhamar Ishockey, som har søkt kommunen om et ekstra tilskudd på 1,5 millioner koner.

Fakta er at Storhamar ikke kan drifte hallene alene lenger. Det har de erkjent, og det ligger an til et annet driftskonsept, med HOA mer involvert.
HA-sporten har tidligere skissert tre mulige løsninger:
1) Storhamar Ishockey får beskjed om at isperiodene blir kortere, og at aktiviteten må ned. Da forsvinner trolig kunstløp.
2) HOA, som eies av Hamar kommune, tilføres midler, slik at Storhamar kan leie istid til priser som gjør at aktiviteten opprettholdes.
3) Storhamar får tilført mer tilskudd - hvert år - slik at aktiviteten opprettholdes på lang sikt.

Kassa er tom
Slik det er i dag er kassa i yngres avdeling tom, og hvert lag drifter i realiteten seg sjøl - i samråd med klubben.

Det har gått så langt at i enkelte lag må foreldrene trå til for å dekke dommerutgifter, slik at ungene får spilt kamper.
Utgangspunktet for at Storhamar tok på seg driftsansvaret for ishallene var å skape mer aktivitet.
Det har de klart, men de er blitt spist opp av driftsutgifter.
I morgen får politikerne litt å tygge på…
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke