17. jul
SUK­SESS: Ma­ri­us Hol­tet hå­per han kan jub­le for se­mi­fi­na­le­plass i det sven­ske slutt­spil­let et­ter da­gens kamp mot Bry­näs.Foto: Lars Hedelin/SCAN­PIX
 
-En gang skal jeg spille for Storhamar igjen
Det er 11 år siden Hamar-gutten Marius Holtet (26) reiste til Sverige for å bli ishockeyspiller. En dag skal han tilbake til Hamar for å spille en sesong for Storhamar.

Publisert: 16.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Det er ikke aktuelt å spille for Storhamar ennå, men jeg har sagt til samboeren min at en gang i tiden skal vi ta ett år i Hamar, så jeg kan få spille for Storhamar. Da jeg var liten drømte jeg om å komme ut av dragen og inn på isen, ler Marius, som har lyst til å få drømmen sin oppfylt.

Femte kvartfinalekamp

Hamar-gutten og Färjestad spiller i kveld den femte kvartfinalekampen i det svenske sluttspillet i ishockey. Det er Mads Hansens Brynäs som er motstander i Karlstad, og med hjemmeseier, er Marius og lagkameratene klare for semifinalen.
For to år siden var han med og vant Färjestads åttende sluttspillseier, men da kunne han ha ønsket seg mer spilletid.

Färjestads stålmann

I en artikkel i Värmlands Folkblad omtales 26-åringen som Färjestad stålmann. Marius har bare stått over seks kamper på tre sesonger, og nå er det blitt 138 på rad.
Fram til den andre kvartfinalen var det bare Marius og Peppe Lundh som hadde spilt samtlige kamper denne sesongen, men da ble Lundh sjuk og måtte melde pass.
Färjestads fysioterapeut Mattias Hell sier til VF-sporten at det handler mer om trening enn flaks for å holde seg unna skader. Han mener at de best trente idrettsutøverne har færrest skader, og at det også er tilfellet med Marius i Färjestad,

Kroppen er et verktøy

Marius Holtet ser på kroppen som et verktøy for å gjøre jobben som hockeyspiller.
- I stedet for å sitte i garderoben og prate, trener jeg på småting som jeg kjenner kroppen trenger. Det synes jeg er viktig. Det er ingen store greier, men 10-20 minutter hver gang, sier Holtet til HA-sporten.
Men det har ikke vært slik hele tiden. Da Marius var 14 år pådro han seg tretthetsbrudd i ryggen.
- Det var mens jeg var guttespiller i Storhamar, forteller Holtet.
- Ryggmargen vokste for fort, og det tror man førte til at jeg pådro meg tretthetsbrudd i ryggen. Beina vokste raskere enn at musklene greide å holde følge, og det var en stund usikkert om skaden kom til å bli leget.
Marius gikk med plastkorsett et halvt år, og like etter flyttet han til Karlstad for å gå på hockeygymnas.
- Jeg husker jeg var i tvil om jeg skulle si fra eller ei da jeg kom til Färjestad. Det ble ikke mange tunge knebøy i starten, sier han.
I løpet av sine 11 år i utlendighet har Marius også fire år i USA.
Han ble draftet av Dallas Stars i 2. runde - og var 42. valg totalt - i 2002, og skrev kontrakt med Dallas samme år. Holtet spilte for klubbens farmerlag i AHL i tre sesonger før han returnerte til Färjestad.
Hva det blir til neste sesong, er foreløpig uklart. Marius har lyst til å fortsette i Färjestad.
- Men ikke for enhver pris. Jeg må føle at de ønsker å satse på meg også, sier Holtet, som synes det har gått bra på banen den siste tiden. Han har da også fått ganske mye tillit, som han sier det selv.
Etter at det svenske sluttspillet er over, ser han fram til å spille VM for Norge.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke