20. aug
Trives: Erik de la Rose har funnet seg til rette i Hamar, en by hvor han merker at både hockeyinteressen og hockeykunnskapen er mye større enn på Lillehammer. Foto: Kai Kristiansen
 
- Hamar er bedre på alt
Før denne sesongen hadde Erik de la Rose (21) mulighet til å vende tilbake til L.I.K. Det var aldri aktuelt etter at Dragons viste interesse.

Publisert: 13.sep.2014 04:00
Oppdatert: 13.sep.2014 09:47

Dragons nye, svenske back møter HA-sporten på jobb dagen etter en strålende sesongpremière mot Vålerenga på Jordal Amfi.

Backen er likevel klar for at nabofighten mot Lillehammer I.K. i ettermiddag er enda viktigere for ham personlig.

- Som tidligere L.I.K.-spiller vet jeg hvor viktig denne kampen er, og jeg vil definitivt slå gamle lagkamerater, smiler 21-åringen.

Stor forskjell

Backen med fortid i både Leksand og Almtuna er på langt nær en storkjefta svenske. Nykommeren er likevel veldig klar på hvorfor han valgte Dragons i stedet for en retur til den bratte OL-byen i nordenden av Mjøsa.

- Det er en helt annen hockeykultur i Hamar. Alt er bedre i denne byen, og våre tilhengere har sett topphockey i mange år og vet hva dette dreier seg om. Det vet de ikke på Lillehammer, mener de la Rose.

Etter en snau sesong på Lillehammer i 2012/13, vendte backen tilbake til svensk hockey og Almtuna forrige sesong. Likevel ønsket han seg tilbake til Norge.

- Jeg hadde flere alternativer i Norge, men valgte til slutt Storhamar. Dette er en klubb og et lag jeg har troa på, sier spilleren som var solide som L.I.K.-spiller, men en retur dit var lite aktuelt.

- Med Aleksander Smirnov som trener var valget lett, sier svensken, som ikke ønsker å sammenligne L.I.K.s Tor Nilsen med Smirnov.

- Sjansene mine for å bli en bedre hockeyspiller er sikkert ikke mindre med Smirnov som trener, kommenterer de la Rose.

Høy temperatur

21-åringen har fortsatt gode kamerater på Lillehammer, og har vet nøyaktig hvordan stemningen er i bortegarderoben foran nabokrangelen i Hamar OL-amfi.

- Årets klart viktigste kamp for spillerne, men laget klarer neppe å mobilisere like mange supportere som Dragons gjorde på Jordal Amfi, mener nykommeren.

- Hockeykultur er ikke minst evnen til å samle supportere hjemme, borte, i medgang og i motgang. Dragons er langt foran L.I.K. også på det området, sier Erik de la Rose som har to enkle ønsker før hjemmedebuten: Full hall og hjemmeseier.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke