7. des
Korrekt: Overgangen til Brian Schmidt fulgte gjeldende regler.
 
10 av 23 klubber anmeldes
UDI anmelder nesten halvparten av hockeyklubbene i de to øverste divisjonene. Storhamar Dragons er ikke blant klubbene som har benyttet utenlandske spillere uten arbeidstillatelse.

Publisert: 07.jul.2014 04.00
Oppdatert: 07.jul.2014 13.57

Sist uke meldte NRK at UDI kommer til å anmelde flere ishockeyklubber i Norge. Det som følge av at de har benyttet spillere uten arbeidstillatelse.

Nå bekrefter UDI at 10 av 23 klubber i de to øverste ishockeyligaene anmeldes som følge av lovbruddet.

- Vi har gjennomgått informasjonen og tilbakemeldinger fra klubbene i disse ligaene og har endt opp med å anmelde ti klubber, sier Jonas Folmo, underdirektør i UDI til NRK.

Beklager

Anmeldelsen av Lillehammer Ishockeyklubb gjelder bruken av importspillere uten endelig godkjent arbeids og oppholdstillatelse i tidsrommet 15. september 2013 til 1. oktober 2013, da endelig godkjenning ble gitt. 

Interne rutiner for søknad om arbeids- og oppholdstillatelse er etter styrets oppfatning fulgt og søknader ble levert Lillehammer politikammer tidlig i august 2013 men da ikke innvilget før 1. oktober 2013. 

Klubben har i alle år på beste måte forsøkt å etterleve gjeldende lover og regler vedrørende arbeids og oppholdstillatelse, vi har således en god dokumentasjon på prosessen som vi deler med aktuelle myndigheter.  

Klubben ønsker full åpenhet rundt saken og skal informere sine medlemmer og sponsorer om videre fremdrift så fort ny informasjon foreligger. 

Vi beklager ovenfor våre medlemmer og sponsorer den feilaktige bruken av spillerne i tidsrommet 15. september 2013 til 1.oktober 2013, skriver Lillehammar Ishockeyklubb på sine sider.

Ikke anmeldt

- Storhamar Dragons er ikke blant klubbene som blir anmeldt, sier Dragons' påtroppende daglige leder, Njål Berge.

For Dragons sin del var Brian Schmidt eneste utlending som ble hentet til Hamar vest forrige sesong, og den overgangen skjedde i henhold til gjeldende lover og regler.

UDI vil ikke navngi hvilke klubber som blir anmeldt, men det er tidligere blitt kjent at både Vålerenga, Rosenborg og Tønsberg er av klubbene som blir anmeldt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke