20. aug
SKAL UT: Dragons-konseptet pensjoneres i Storhamar.
 
Er det så lurt å drepe dragen?
Dugnadsgjengen i Storhamar hylles for å ta tilbake ruinene. Med hva med dragen?

Publisert: 16.feb.2015 18:31
Oppdatert: 17.feb.2015 07:35

KOMMENTAR

Sommeren 1997 ble det tatt en beslutning om å kommersialisere Storhamar. En idé om en sjøorm i Mjøsa som krabbet inn i OL-Amfi’n ble unnfanget. 

Kall det gjerne en enkel historie. Noen mener den var i overkant billig også. Og i hvert fall ikke særlig norsk.

Men da dragen begynte å sprute ild i Amf’n samtidig som fyrverkeriet hvinte gjennom hallen, var det ganske mange som syntes det var tøft.

I hvert fall i starten.

Tok tid

Etter hvert ble det kanskje litt for barnslig for noen igjen, og de fleste kalte fortsatt Storhamar for Storhamar, men Dragons-konseptet solgte bra. Effektene gikk unna. Klubben fikk stadig flere supportere utenfor Hamar, og jeg ser ikke bort fra at nettopp Dragons-navnet skal ha sin del av æren for det.

For mens Storhamar IL først og fremst var for dem fra Hamar vest, var Storhamar Dragons mer for alle – uten at det finnes håndfaste bevis for en slik påstand.

Rundt ti år gikk det før speakeren på Jordal sa Storhamar Dragons i stedet for bare Storhamar, men det var i hvert fall et tegn på at Dragons-navnet begynte å feste seg utenfor Hamar også.

Så har TV2 virkelig tatt hockey på alvor, og Dragons er plutselig blitt et varemerke over hele landet. Det har tatt tid, så derfor føles det litt rart at dragen skal drepes nå midt i en sesong hvor alt går bra.

Når alt dette er sagt, registrerer jeg et stort flertall i sosiale medier for å gjøre akkurat det grepet som dugnadsgjengen i Storhamar gjør nå. De hyller tanken om å ta tilbake røttene. Eller «ta ruina tilbake» som det heter. Samtidig er dette de som roper høyest om alt.

Den eldre garden, som bygget opp Storhamar IL, fortjener all ros de kan få. Sånn sett er dette et godt grep. Samtidig ser jeg mange i den oppvoksende generasjonen som har blitt glade i dragen, så noen skuffede fans må man også regne med.

Undervurderes dragen?

Dugnadsgjengen har gjort mange gode grep for å få Storhamar ut av krisen. De har lyktes med økonomien, de har lyktes med å forsterke dugnadsånden som alltid har vært god og de har ikke minst lykkes med å løfte Storhamar tilbake som et topplag gjennom å ansette Aleksander Smirnov som trener.

De har i det hele tatt fått til usannsynlig mye mer enn noen av oss kunne drømme om for ett år siden.

Jeg håper de lykkes med dette grepet også, men jeg føler det går fort i svingene når de slokker drageilden midt i sesongen. Kanskje er dette en så stor sak at den hadde fortjent en breiere utredning. Kanskje har de undervurdert dragens kraft.

Da tenker jeg ikke bare på den ildsprutende dragen før kampene, men på varemerket Storhamar Dragons. 

Min følelse er at det er blitt verdt litt mer enn mange tilsynelatende tror.

Og kanskje hadde det vært plass til både ruina og dragen på drakta.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke