18. aug
TØFF KAMP Styreleder Tore Tomter (t.v.) i Storhamar Dragons er redd de må legge ned hvis Einar Busteruds forslag går gjennom i kveld.. Her etter etter et formannskapsmøtet sammen med Anne Lise Bakken, Frøydis Sund (med ryggen til), Morten Aspeli og rådma
 
500 unger kan miste tilbudet
Styreleder Tore Tomter frykter at Storhamar må legge ned hele ishockeygruppa hvis Einar Busteruds forslag får flertall i kommunestyret. Hva mener du? Send oss din reaksjon på nettavisa@h-a.no

Publisert: 06.mai.2009 05:08
Oppdatert: -

HAMAR: Tomter innrømmer at driftssaken tærer på kreftene, og han er oppriktig bekymret foran dagens kommunestyremøte.

- Jeg håper det sitter fornuftige mennesker der. Det håpet har jeg ikke minst på vegne av 500 unger, og jeg er en optimist, sier Tore Tomter, og fortsetter:
- I Einar Busteruds forslag i formannskapet, sier han indirekte at ishallene på Hamar Vest bør stenges. Det er nemlig konsekvensen hvis kommunestyret vedtar at det nye forslaget innebærer kostnader som kommunen og HOA ikke kan bære på sikt. Hvem skal da ta kostnadene? Hva skal de eventuelt bruke hallene til uten is? Spør en fortvilet Tore Tomter.
Han mener Storhamar Ishockey ikke kan drive videre hvis forslaget vedtas. Da er framtida like usikker som før.
- Vi trenger forutsigbarhet.

Brukt 20 millioner
Storhamar har i flere år forøkt å synliggjøre for Hamar kommune og politikerne, at det ikke er økonomisk grunnlag for å drive ishallene etter den nåværende modellen.

Idrettslaget har brukt over 20 millioner kroner på drift over flere år. Det er ingen andre idrettslag i Norge som gjør det. Som kan gjøre det.
Nå er Tomter glad for at kommunen har sett realiteten i dette, men han er skremt over ordfører Einar Busteruds konklusjon.
- Ordføreren erkjenner nå at det koster å drive ishallene, men vil ikke ta kostnadene.

Ishall som gave
Busterud begrunner sitt forslag i formannskapet, et forslag som i dag altså skal behandles i kommunestyret, med at driftsutfordringene forsterkes av kommende idrettsanlegg i kommunen.

- Det som er spørsmålet vårt, er om vi skal ha engangsanlegg i Hamar kommune, og ikke flerbruksanlegg? Hamar kommune fikk ishaller i gave til OL, og et etterbruksfond. Mener politikerne i Hamar at vi skal legge ned anleggene når driftsfondene er tomme? I så fall blir det veldig tøft, også for det planlagte idrettsanlegget på Børstad, understreker Tomter.

Forslag på to mill.
Komiteen for næring og kultur, under ledelse av Tor Inge Martinsen, har jobbet med temaet framtidig isdrift i tre måneder. I forslaget de la fram, skulle Storhamar bidra med to millioner kroner per år. Da lå det inne at HOA skal drive og Storhamar leie, i tillegg til å ha inntektsmuligheter i hallen.

- To millioner i året er mye i forhold til andre lag, men vi må leve i realiteten. Det er det beste forslaget vi kan gå for, sier Tomter, som er fornøyd med samarbeidsviljen i forhold til videre drift.
Storhamar hadde budsjettert med 1,8 millioner til drift.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke