27. jun
UTFORDRINGER: Jan Tore Kjær, klubbdirektør i Vålerenga Ishockey, tror Storhamar kan gjøre det bra i Champions Hockey League, men tror de likevel ikke er gode nok til NM-gull.
 
– Uvanlig å hente inn så mange nye spillere
Vålerengas Jan Tore Kjær tror ikke Storhamar er gode nok til å hente hjem Bøtta neste sesong.

Publisert: 01.aug.2015 11:41
Oppdatert: 01.aug.2015 11:57

– Det er ikke noe i veien for at Storhamar kan være med i toppen også kommende sesong, men jeg tror både Stavanger og Lørenskog har mye bedre lag, sier den daglige lederen i Oslo-klubben.

Mandag går Vålerenga på is for første gang, og VIF-lederen har fått med seg at spillerstallen til Storhamar er annerledes enn den som tok serie- og NM-sølv forrige sesong.

Uten om det normale

– De bytter jo ut fryktelig mange spillere og det er ikke normalt etter en suksess-sesong, påpeker Kjær som synes Hamar-laget ser ørlite grann bedre ut på papiret.

VIF-sjefen er nemlig klar på hvorfor Storhamar opplevde en real opptur forrige sesong.

– Det var lagmaskineriet til Storhamar som ga suksess, og slik må både Storhamar og Vålerenga jobbe om vi skal ha mulighet mot de to lagene i landet som ikke trenger å forholde seg til noe budsjett, sier Kjær med klar adresse til både Lørenskog, Stavanger og klubbenes eiere.

Og det er i første rekke forskjellene i de økonomiske rammene som skiller lagene i toppen av norsk hockey, mener VIF-mannen.

– Storhamar og Vålerenga må hente spillere fra en helt annen hylle enn de to antatt beste lagene kan. Jeg blir derfor ikke overrasket om Storhamar enkelte sesonger kan havne helt der oppe, mens de andre sesonger havner rundt plassen vi sjøl gjorde forrige sesong, smiler Kjær.

To ulike verdener

I fjor fikk Vålerenga sjansen til å spille i nystartete Champions Hockey League (CHL). Oslo-klubben gjorde det bra, med en smal tropp.

– Storhamar har en mye bredere stall enn hva vi hadde, og jeg tror de kan gjøre det veldig bra i gruppespillet, mener Kjær, som understreker at internasjonal motstand vil gi Storhamar noen tøffe utfordringer.

– Uten å vite hva Storhamar tenker foran disse kampene, vil jeg anta at de vil spille en langt mer defensiv hockey enn i den hjemlige ligaen. Vi gjorde det samme og klarte ikke å gå fra en slik type hockey til å styre kampene i eliteserien, sier VIF-lederen som er klar for sin 18. sesong i Oslo-klubben.

Vil tilbake til Europa

Selv om erfaringene fra forrige utgave av CHL var blandet, legger Kjær ikke skjul på at Vålerenga gjerne ville vært med også nå.

– Det er en opplevelse å spille slike kamper og vi trakk over 2.000 tilskuere i snitt på hjemmebane. Det var for eksempel mer enn hva svenske Färjestad gjorde på sine kamper, forteller Kjær som ikke har vanskelig for å hylle hockeyen i Hamar.

– Den jobben klubben har gjort det siste året er strålende for norsk hockey. Interessen i Hamar og regionen er imponerende. Det er slik mange av oss andre ønsker å oppleve, sier Kjær.

Som forrige sesong serieåpner Vålerenga mot Storhamar. Denne gangen i Hamar OL-Amfi.

– Da kom vi rett fra CHL og tapte. I år er det vår tur til å banke Storhamar, smiler Jan Tore Kjær.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke