24. jun
TRØKK: Det var vilt etter den 7. finalen i fjor. Nå mener Njål Berge at Storhamar-fansen er langt foran andre supportere.
FOTO: Christian E. Bergheim
 
- Norges desidert beste hockeysupportere
Storhamar-fansen kjører buss til treningskamp mot Vålerenga. - Norges klart beste supportere, sier Njål Berge.

Publisert: 10.aug.2015 15:07
Oppdatert: 10.aug.2015 18:27

Det skjer mye positivt rundt Storhamar om dagen. Nå har fansen klart å mobilisere frem busstur til Jordal Amfi torsdag.

Leder i Storhamar Supporterunion, Stian Bekkelund, er imponert over støtten Hamar-folket gir til sine hockeyhelter.

- Laget ser bra ut, og vi føler at vi også er i god form allerede, sier Bekkelund, som er glad for å kunne stille med buss til Jordal torsdag.

- Det har kun skjedd en gang før at vi har dratt med buss til en treningskamp. Jeg er veldig imponert over alle som blir med oss, sier Bekkelund.

Dugnadsleder Njål Berge mener Storhamar har klart å skape noe helt unikt.

- Fansen bekrefter sin posisjon som Norges desidert beste hockeysupportere. Det er veldig langt ned til neste supportergruppe, sier Berge, som er mer opptatt av engasjementet enn lagets gullmuligheter.

engasjement viktigere enn gull

- For min del er det viktigste å ha fulle hus så ofte som mulig. Jeg synes vi viste i fjor hvilket samhold vi klarte å skape sammen, og nå virker det som det bare blir sterkere og sterke, sier Berge.

Dugnadslederen mener Storhamar startet sin opptur igjen da laget holdt på å snu Vålerenga i semifinaleserien under 2013/14-sesongen.

- Vi lå under 3-0 i kamper, men vant tre på rad og fikk spille en syvende og avgjørende på Jordal. Vålerenga måtte stoppe billettsalget for bortesupportere, og det sier sitt om hvor overlegne Hamar-folk er på å støtte laget sitt. Vi så allerede da at muligheten for en gjenreisning var mulig, sier Berge.

- Den serien var veldig viktig både økonomisk og sportslig. Det kan hende at det engasjementet som ble vist der var avgjørende for at det ble 20 fattige fettere i stedet for 10. 

Fredag 28. august spiller Storhamar borte mot Sparta Praha i selveste 02 Arena - en arena som huset VM-finalen i ishockey i vår. Der har Storhamar-supporterne allerede gjort krav på 187 billetter, ifølge Bekkelund.

- Pågangen er stor rundt Champions Hockey League-kampene. Vi håper å kunne være rundt 300 supportere på tribunen, sier supporterlederen.

flyttet serieåpningen

Fredag 11. september åpner Storhamar hjemme mot Vålerenga i eliteserien. Det er ikke Berge kjempefornøyd med.

- TV 2 ba oss flytte kampen frem fra søndag til fredag, noe som passer meg veldig dårlig. Kona har nemlig bursdag den dagen, så jeg hadde veldig lyst til å si nei da TV 2 spurte, gliser Berge, og legger til:

- Det er ikke sikkert jeg får grønt lys den kvelden, sier han med glimt i øyet.

Se Storhamars promotionvideo her!

 
SJEF: Supporterleder Stian Bekkelund (t.h) sitter sammen med Martin Johnsen og Pål Johnsen.
FOTO: Trond Lillebo
BEST: Njål Berge mener Storhamar-fansen er helt unike.
FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke