5. des
DRAR PUBLIKUM: Ishockey er den sporten som har mest drag på publikum i Hamar. 2.483 tilskuere hadde de i snitt på kampene sine denne sesongen.
 
7,5 mill. er målet nå
Akkurat nå har Storhamar Dragons solgt sponsoravtaler for fem millioner kroner for neste sesong. Målet er 7,5 millioner. Som igjen skal økes til åtte året etter.

Publisert: 15.apr.2014 09.58
Oppdatert: 15.apr.2014 10.34

Svein Skarpmo og hans assistenter Mads Hansen og Jostein Smeby hadde en liten vareopptelling i går. Og det ser bra ut med tanke på Storhamar Dragons' satsing mot neste sesong.

For det går mot en markant økning av sponsorinntektene.

- Vi har passert fem millioner nå. Jeg har forstått at det er på et helt annet nivå enn det var på samme tid i fjor, sier Skarpmo.

Det bekreftes av både Hansen og Smeby.

- Vi gjorde en del avtaler i august og september i fjor, men det er avtaler som er gjort allerede nå, sier Hansen.

- Det var mange som satt på vent på denne tida i fjor, supplerer Smeby.

For dårlige avtaler

Dette gir Dragons litt mer ro inn mot neste sesong.

- Nå kan vi være ferdig med det meste før ferien. Det er faktisk rift om å få være kampsponsorer nå, sier Skarpmo.

Det som likevel har overrasket ham mest, er hvor lavt nivået på avtalene som Dragons har hatt tidligere har ligget.

- Vi må løfte opp nivået. De største avtalene må heves betraktelig for å få det på et riktig nasjonalt nivå. Det har vært litt feil verdisetting her, sier Skarpmo.

I sesongen som akkurat ble avsluttet, solgte Dragons sponsoravtaler for 6,4 millioner kroner. Nå har Skarpmo & co. satt målet på 7,5 millioner kroner for kommende sesong.

- Og så må det økes med ytterligere en million kroner året etter. Da begynner vi å nærme oss noe. Du må huske på at jeg solgte for 11,5 millioner kroner for Nybergsund i 2008, sier Skarpmo.

2.483 i snitt

Samtidig som sponsorsalget har tatt seg opp for Dragons, jobbes det også med løsninger som gjør at klubben skal få balansert egenkapitalen.

- Målet må være å komme så nære null som mulig til sesongstart, sier Skarpmo.

Med et tilskuersnitt på 2.483 for Storhamar Dragons i 2013/2014, forteller det også at potensialet for klubben ligger der nå.

Og laget neste sesong skal ikke bli noe dårligere.

- Derfor trenger vi også gode avtaler. Hvis vi skal henge med i nasjonal sammenheng, må de største betale mer. Så enkelt er det. For når vi kommer til sluttstreken, er det to ting dette handler om: Det er penger. Og det er spillere, sier Svein Skarpmo.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GOD START: Mads Hansen (f.v.), Jostein Smeby og Svein Skarpmo er godt fornøyd med sponsorsalget så langt. Nå mener de er mulig å selge for litt over en million kroner mer enn det ble gjort før forrige sesong. Foto: Rune Steen Hansen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke