16. jul
RUSSLAND NESTE: KHL-klubben AK Bars er neste stopp for Aleksander Smirnov (t.v.). Her sammen med Pål Johnsen.
 
Aleksander Smirnov mener han har fått drømmejobben
Aleksander Smirnov (51) starter som assistenttrener i den russiske KHL-klubben AK Bars Kazan, men har fått signaler om at han kan bli hovedtrener etter hvert.

Publisert: 30.apr.2016 12:14
Oppdatert: 30.apr.2016 12:18

Aleksander Smirnov har ventet på et trenertilbud fra AK Bars i flere dager. Fredag kom det, og han takket altså ja til KHL-klubben.

– Dette er drømmejobben, som veldig mange ønsker seg. Det er en utrolig spennende jobb, og en unik mulighet til å utvikle meg videre som trener, sier Aleksander Smirnov.

– Vil satse på meg

Han har skrevet under på en ettårskontrakt som assistenttrener i første omgang. Zinetula Bilyaletdinov er hovedtrener nå.

– Jeg har fått forsikringer om at de vil satse på meg, og hvis alle parter blir fornøyde, kan jeg få en lengre kontrakt og en mulighet til å bli hovedtrener. Det er jo utrolig spennende, sier Smirnov, og legger til:

– Det var et vanskelig valg, men det som skjer det skjer. Det var litt rart å fortelle spillerne om avgjørelsen, men dette er hockeylivet.

Sportssjef i Storhamar, Sjur Rakstad-Larsen, hadde et møte med Smirnov fredag ettermiddag.

– Jeg var forberedt på at dette kunne skje. Jeg forstår valget til Sasja. Dette er en stor mulighet i KHL, som er en veldig attraktiv liga. Nå har vi en jobb å gjøre med å finne en erstatter, sier Sjur Rakstad-Larsen. 

For snaue 14 dager siden diskuterte Storhamar-styret en eventuell ny treårskontrakt for Aleksander Smirnov, som ønsket langsiktighet, men styret landet på at de ville forholde seg til eksisterende kontrakt, som er en sesong til.

– Vi er en sårbar klubb, og vil ikke forplikte oss for mer enn vi har dekning for. Det handler om å være forsiktig, sa styreleder Geir Byberg etter det møtet.

Det som utlyste styresaken var nyheten om at Aleksander Smirnov var ønsket i en KHL-klubb. 

Verdensmester to ganger

Aleksander Smirnov startet karrieren i Khimik og var der til og med 1991-1992-sesongen. Så ble det finske TPS, før han ble Storhamar-spiller i 1996. Han spilte i gult og blått til og med 2000-2001-sesongen, før det ble Khimik igjen i to sesonger. Så returnerte han til Hamar og spilte tre sesonger til i Storhamar.

Russeren er verdensmester to ganger, og var trener i KHL-lagene Severstal, Neftekhimik og Atlant fra 2009 til 2013.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke