15. des
BILLIGERE: Dagens A-stall i Dragons er drøyt to millioner kroner billigere i drift enn forrige sesong. Her er laget representert ved ungguttene Daniel Nielsen og Trygve Hillestad.
 
A-stallen er to mill. billigere
Dagens A-stall i Storhamar Dragons er drøye to millioner billigere i drift sammenlignet med forrige sesong. Det var noe som måtte komme, ifølge styreleder Tore Tomter.

Publisert: 06.sep.2008 06.02
Oppdatert: -

HAMAR: I går hadde VG et oppslag om at spillere i eliteserien allerede nå har kontaktet spillerforeningen NISO i forhold til manglende lønnsutbetalinger.
Mistet fire mill.
Leder i NISO, Silje Vaadal, mener Hockey-Norge må rydde opp, og kaller dem versting når det gjelder forpliktelser.

- Jeg tror dessverre det er riktig, sier Tore Tomter, og forteller hva som er gjort i egen klubb:
- Vi mistet automatinntektene, og har fått mindre støtte fra Hamar kommune. Totalt forsvant fire millioner i inntekter, og det er vanskelig å erstatte i et allerede trangt marked, så økonomisk var valget lett.
Et valg som kunne blitt gjort, var å skille bredde og elite.
Men det var aldri aktuelt.

- Da hadde hele grunnlaget for det vi tror på blitt borte. Det måtte gå ut over A-laget også nå.

Han presiserer at ungdomssatsingen ikke er en konsekvens av dårligere økonomi alene.
- Det henger sammen, men vi måtte ikke kjøre ungdomssatsing nå. Det var noe vi ville gjennomføre. Det er flere klubber som har vært flinke der. Lillehammer er et bra eksempel, sier Tomter.

Budsjett på 4,5 mill.
Antallet utlendinger i norsk hockey har gått ned. Der ligger det en utfordring.

- Faren er at lønnsnivået på norske spillere øker. Det er utrolig viktig å ha samsvar mellom inntekter og utgifter, sier styrelederen.
Dragons-budsjettet på A-stallen, inkludert støtteapparat, er på 4,5 millioner kroner denne sesongen.
I VGs reportasje framgår det at Furuset, som har gått millioner i minus de siste sesongene, kuttet lønningene med 30 prosent i sommer. Comet har også brukt millioner de ikke har hatt.
Reidar Sundt i Elite Hockey AS sier dette om diskusjonen rundt manglende lønnsutbetalinger og anstrengt økonomi i norsk hockey:
- Dette kan ikke fortsette. Det er flere klubber som sliter med mer eller mindre anstrengt økonomi. Totalutgiftene til spillere er for høye, sier Sundt til VG.

- Mer åpenhet
Tore Tomter håper på mer samarbeid i Hockey-Norge.

- Vi må jobbe for mer åpenhet mellom klubbene, for å klare å holde økonomien på et edruelig nivå. Det er utrolig viktig for norsk hockey, sier Tomter.
Internt i egen klubb håper han at Dragons får bygd opp en bra treningskultur.

Tar sjølkritikk
- Det er hele tida blitt sagt at vi er så flinke i yngres avdeling, men det har nok vært litt for lite resultatevaluering. Det må vi ta sjølkritikk på. Vi har mye å lære av andre idretter, og spesielt individuelle idretter, sier Tore Tomter, og avslutter med følgende:

- Det å rekruttere spillere til landslaget er alle klubbers ansvar. Og det er viktig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke