18. aug
NY ROLLE?: Pål Johnsen var assistenttrener forrige sesong. Nå åpner han for å bli hovedtrener: Foran: Mikael Zettergren og Martin Gran.
 
- Jeg har trua på meg selv
Pål Johnsen samler spillerne torsdag, og starter med spillersamtaler fredag. 40-åringen er åpen for å bli hovedtrener i klubben han er så glad i.

0
Publisert: 04.mai.2016 06:20
Oppdatert: 04.mai.2016 06:33

Pål Johnsen var assistenttreneren til Aleksander Smirnov forrige sesong.

Nå blir Smirnov trener i KHL-klubben AK Bars Kazan, mens Johnsen har kontrakt videre.

– Jeg utelukker ingenting. Jeg har trua på meg sjøl, og er åpen for å bli hovedtrener. Så får vi se hva som skjer. Det er opp til klubben å bestemme dette, sier 40-åringen, som fikk kunstnernavnet Magic av supporterne.

– Akkurat nå er jeg jo sjef.

Individuelle tilpasninger

Pål Johnsen forteller at han er godt i gang med planleggingen.

– Kristian Göransson skal ha ansvaret for styrketreningen, mens Tore Neby er engasjert som ansvarlig for utholdenhet. My Lystad fortsetter med kostholdsprosjektet. Mads Hansen har brukt disse personene i yngres. Dette er en teamjobb, sier Pål Johnsen.

Torsdag samler Pål Johnsen spillerne til et møte.

– Det blir spillersamtaler, som vi starter med fredag. Det blir individuelt tilpasset sommertrening. Alder, livssituasjon og jobb spiller inn blant annet, og selvfølgelig hva de forskjellige trenger. Så må vi sette opp ukeplaner.

Fellesøkter til uka

Pål Johnsen ser for seg at de starter opp med fellesøkter i neste uke. Spillerne har også muligheten til å være med på øktene til Wang toppidrett.

– Jeg samarbeider med Mads Hansen. Vi må ha en rød tråd, sier Pål Johnsen.

Han forteller at forrige sesong var lærerik. Han gikk rett fra å være spiller til å bli trener.

– Det er noe helt annet å være trener. Garderobefølelsen ble borte, mest fordi jeg ikke var der så mye lenger. Jeg lærte at det er utfordrende å forholde seg til 22 mennesker med forskjellig personlighet. Det handler om å lese mennesker, og behandle folk forskjellig. Noen kan du være litt stram med, mens andre må du være snillere med. Folk takler ting på forskjellige måter. Hovedpoenget er å få det beste ut av hver enkelt, sier Pål Johnsen, og fortsetter:

– Skal glede seg til trening

– Noen ledere velger å skrike. Der er ikke jeg. Folk skal trives, glede seg til å komme på trening, komme i garderoben. Jeg mener det er utrolig viktig, sier Pål Johnsen, som forteller at det blir lange dager nå. Storhamar-planleggingen må han ta på kveldstid.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke