11. des
VIL SPILLE: Jimmy Andersson forteller at han mer enn gjerne vil spille regelmessig med kamper igjen, men han tør ikke håpe på for mye i forhold til om klubben gjør om straffen mot ham selv. Han erkjenner selv at han har gjort noe dumt.Foto: Fredrik Hubred hagen
 
Åpner for å la Jimmy spille fast igjen
Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen åpner for at Jimmy Andersson kan spille fast igjen, hvis spillergruppa eller trenerne mener det er greit.

Publisert: 04.feb.2016 04.00
Oppdatert: 04.feb.2016 06.59

Saken om Jimmy Andersson og hans feilaktige forsøk på å bli norsk statsborger har pågått lenge, og nå er det flere som mener klubben bør la svensken få spille kamper igjen, og at man legger saken død og begravet.

HA-sporten har fått bekreftet at Andersson i begynnelsen av juni leverte søknad om fraskrivelse av sitt svenske personnummer til det svenske konsulatet. Andersson selv hevder han misforsto detaljer rundt prosessen, og at den enkeltsøknaden ville sette i gang prosessen rundt søknad om norsk statsborgerskap.

Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen bekrefter at klubben visste at Andersson hadde levert en slik søknad, men han mener også at svensken tidlig i prosessen fikk beskjed om at en søknad om fraskrivelse ikke var nok for å sette i gang søknadsprosessen.

Da det ble avslørt at Andersson likevel ikke hadde søkt, etter å ha fått beskjed om at det var mangler i søknadsprosessen, valgte han å tie stille, og han bestemte seg samtidig for at han likevel ikke ville bli norsk. Det resulterte i at klubben besluttet at han ville være å regne som 8. utlending, og ikke spille kamper, så lenge de sju andre var skadefrie.

Åpner for Jimmy

Nå åpner også Rakstad-Larsen opp for å se på endring av vedtaket om å sette Andersson på tribunen.

– Nå har vi 15 dager til neste match, så jeg skal ikke si at det ikke kan skje noe. Men vi har blitt enige om en ting, og hvis trenerne ønsker at Jimmy skal spille, så henvender de seg vel til meg. Jeg har ikke hørt noe ennå, sier Rakstad-Larsen.

– Så det kan bli aktuelt?

– Ja, hvis det blir spørsmål fra spillergruppa eller trenerne, så gjør vi selvsagt det. Det er ikke noe prestisje for meg at Jimmy ikke skal spille. Han er mer enn god nok, forklarer han.

Lang behandlingstid

HA-sporten har fått vite at gjennomsnittlig behandlingstid på en søknad om å bli norsk statsborger, var på rundt åtte måneder i fjor. Det betyr at Andersson i verste fall ikke hadde vært å regne som norsk før i februar, og at klubben i mellomtiden måtte ha rullert på hvilke av importspillerne som skulle ha spilt kamper fram til da. Det er noe Rakstad-Larsen bekrefter, men han forteller også at utgangspunktet var at Andersson skulle søke i mars i fjor, og da ville en søknad være ferdigbehandlet ved nyttår.

– Vi visste at det i verste fall kunne gå inn i seriestart, men at vi uansett til jul hadde vært fulltallige. Da måtte vi ha rullert, hvis det hadde kommet en skade, så det hadde ikke vært noe problem fram til jul, forteller han.

Tar en dag av gangen

Andersson forteller at han er fullt klar over at han har gjort noe dumt, men at han nå helst vil spille mer hockey enn per i dag.

– Det er kult om jeg får spille mer, helt klart. Men jeg får nok heller ta en dag av gangen. Det er nok ikke noe poeng for meg å håpe på for mye, og så blir det ikke noe ut av det, forteller han.

– Hvorfor søkte du ikke i mars?

– Det var i sluttspillet, så jeg ville helst gjøre det etter sesongen var ferdig, som var i slutten på april. Jeg skulle til USA på ferie, så jeg var først usikker, for jeg ville ikke ha noe kluss rundt reisen. Deretter fikk jeg vite at det tok lang tid med søknaden, og da utsatte jeg det. Jeg fikk først vite litt senere at jeg ikke ble uten pass, selv om jeg skulle til USA midt i en søknadsprosess, forklarer Andersson til HA-sporten.

– Hvordan er forholdet mellom deg og lagkameratene nå?

– Jeg synes det går fint. Jeg tror både jeg og spillerne ser bort fra saken.

– Du føler det selv?

– Jeg tror ikke de tenker så mye på det. Det blir litt tanker rundt kamper, og det er vanskelig for meg å vite hva de andre tenker. Men det føles som de vil se framover, samme som meg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke