20. aug
FÅTT INNSPILL: En kanadier, med NHL-kamper, er blitt spilt inn til Sjur Robert Nilsen av en agent.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Agent har spilt inn tidligere NHL-spiller
Mandag kveld fikk trener Sjur Robert Nilsen tips om en kanadier med NHL-kamper, som kan passe som erstatter for Jacob Berglund.

0
Publisert: 08.jun.2016 09:15
Oppdatert: 08.jun.2016 09:25

Sjur Robert Nilsen har vært i kontakt med to kanadiske agenter, som har kanadiske spillere å tilby. Begge agentene har spilt i Europa.

– Jeg har fått ett navn, som er interessant. Han har spilt i NHL. De siste sesongene har han spilt i europeiske ligaer, sier Sjur Robert Nilsen, som ikke vil kommentere noen navn.

Is i magen

Det var i går HA-sporten hadde nyheten om at Jacob Berglund forsvinner til HC Red Ice Martigny-Verbier, som holder til på nivå to i Sveits.

Nå er altså jakten på erstatter i gang.

– Jeg har skjønt at Berglund betydde mye for Storhamar, spesielt offensivt. Spillere med de ferdighetene finnes, men like viktig er det at spilleren er en bra type, som passer inn i spillergruppa, sier Sjur Robert Nilsen, som mener dette er langt unna en hastesak.

– Vi må ha is i magen, og gjøre en skikkelig jobb. Vi visste at Berglund kunne forsvinne, og det er bra at det ble klart såpass tidlig, sier Nilsen.

En spiller som produserer

Den nye Storhamar-treneren mener den nye senteren bør spille noen treningskamper for å komme inn i det før seriestart.

– Han bør være her i midten av august. Men det kan jo skje før, sier Sjur Robert Nilsen.

48-åringen forteller at han skal til Hamar i morgen. Da skal han møte blant andre Sjur Rakstad-Larsen for å legge planen videre.

– Det er snakk om å definere rollen. Vi trenger en spiller som produserer målpoeng, sier Sjur Robert Nilsen, og forteller at Jacob Berglund var aktuell for svenske Leksand da Nilsen var trener der.

Canada, USA og Sverige

Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen sier at hovedfokuset nå ligger på svenske, amerikanske og kanadiske spillere.

– Vi har tre navn på blokka nå. Det er en kanadier, en amerikaner og en svenske. Så får vi se. Vi skal ha en klassespiller, sier sportssjefen, og fortsetter:

– Vi har det ikke travelt. Vi skal ha en som produserer målpoeng, en senter. Finner vi en som produserer mange målpoeng i fem mot fem, og som i tillegg er god i overtall, er alt perfekt, sier Sjur Rakstad-Larsen, som håper på et svar fra backen Henrik Ødegaard i løpet av uka.

Lørenskog, Frisk Asker og Stavanger er konkurrentene.

21 spillere klare

Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen mangler en løper og en back før stallen er komplett.

Disse er klare: Robert Hestmann, Oskar Östlund, Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm, Lars Løkken Østli, Magnus Eikrem Haugen, Simen Løvhaug Hansen, Emil Sæteraas Lyngstad, Petteri Nummelin, Joakim Jensen, Jørgen Langdalen, Eirik Skadsdammen, Martin Rønnild, Christian Larrivée, Martin Gran, Anders Gulliksen, Alexander Reichenberg, Mikael Zettergren, Lars Erik Hesbråten, Hampus Gustafsson, Martin Blakseth Huse.

Disse spillerne forsvinner fra Storhamar: Christian Bull (Björklöven), Scott Hotham, Vetle Lindstad (legger opp), Jimmy Andersson (har sagt opp kontrakten), Andreas Øksnes (Vålerenga), Adrian Saxrud Danielsen (Stjernen), Magnus Lindahl (Stjernen), Jacob Berglund (HC Red Ice Martigny-Verbier, Sveits).

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke