20. aug
PROFILENE: «Mester» Erik Kristiansen gratulerer Pål «Magic» Johnsen med sin 750. obligatoriske kamp for Storhamar. Foto: Mattis Røhne
 
Alle liker Pål
Pål Johnsen har ei utrolig høy stjerne i Storhamar. Da HA-sporten snakket med tidligere lagkamerater om Magic, var det bare superlativer å høre. Vi starter naturligvis med Erik Kristiansen og fyller på med de andre.

Publisert: 22.feb.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: Erik Kristiansen og Pål Johnsen, Mester'n og Magic, er historiens to største ishockeyprofiler i Storhamar. Mester'n toppet lenge alle statistikkene i Storhamar, men etter hvert har Pål Johnsen både flere kamper og flere målgivende.
Akkurat det har Mester Erik et avslappet forhold til.
- Alle rekorder er til for å slås, og det er ekstra hyggelig at det er Pål som tar dem, mener Erik Kristiansen.

Alltid opptatt av ishockey

Han har kjent Pål Johnsen helt fra faren Bjørn hadde med seg den lille pjokken på Storhamarbana. Så fort Johnsen junior var gammel nok til å gå selv, kom han for egen maskin.
- Pål var i garderoben hele tiden, og han tjente mye penger på å gå på kiosken for spillerne. Han har alltid vært veldig opptatt av ishockey, og har ønsket å utvikle seg hele tiden. Har vært flink til å trene og kom sterkt tilbake etter korsbåndskaden.
- Pål er veldig engasjert. Er hyggelig, trivelig og hjelpsom. Ja, jeg finner ikke noe vondt i Pål. Det er selvfølgelig historier fra garderoben, men de forblir der, sier Mester'n

Ole Eskild Dahlstrøm, tidligere lagkamerat:

- Pål Johnsen er en gledesspreder som elsker hockey og har en indre verdi for sporten sin. Der er det ikke lønna som er viktigst, og jeg tror ikke han ser noe liv uten hockeyen.
Johnsen har tatt opp arven etter Mester'n, og jeg startet i Storhamar samme året som han ble tatt opp i A-stallen. Han kom med militærsveis, gikk litt rart og så ut som en breial bonde.

- Pål fikk klar beskjed

Tom Erik Olsen og jeg har hatt gleden av å følge Johnsen fra han var en bortskjemt junior, som skjelte ut dommere, medspillere og kastet køller. Han hadde nykker, men fikk klare beskjeder av Olsen og meg, og han har gått den skolen der spillerne brydde seg om de yngre. Han er selv en slik en også.
- Gullegg fra Pål Johnsen kunne ha blitt litt over ei middels tjukk bok. De er mange, og noen av de engelske ordene han bruker - uten å tenke seg om - står ikke i ordbøkene.
- La meg si at det som skjer i garderoben, blir der, men jeg får ta en av Johnsen-historiene:
- Vi var på treningsleir i Sverige, Pål sto i garderoben og skulle spraye visiret på hjelmen for å unngå dugg. Der sto han og prata og var breial, og så ikke at han sprayet visiret med svart køllemaling.

Pål Jan Stokke, tidligere daglig leder i Dragons:

- Pål Johnsen er en av de ærligste spillerne i Storhamars historie. Så snill og lojal mot klubben sin. Nærmere et klubbhjerte i gull kommer du ikke.

Rune Gulliksen, tidligere lagkamerat og trener:

- Pål har holdt en imponerende kvalitet. Er en fighter med stor hockeyhjerte, og han er den beste lagspilleren i Norge. Nå tar han mye mer ansvar for totalen enn for to år siden, og han har funnet trygghet i å være en veldig bra ledertype. Pål er også morsom i sin væremåte, og det har vært gøy å være medspiller og trener for Johnsen.

Petter Salsten, tidligere lagkamerat og trener:

- Har alltid hatt leken i seg - i positiv forstand. Uansett hva som har skjedd, så har han beholdt gleden og lidenskapen for hockey. Det har Pål aldri sviktet, og så har han også fått belønning for det de siste årene når kurven igjen har gått oppover. Da jeg kom til Storhamar i 1993, hang han etter Tom Erik Olsen og Ole Eskild Dahlstrøm og sugde i seg alle inntrykkene. Han var superinteressert i å få med seg alt.

Svein Harald Arnesen, tidligere lagkamerat:

- Da jeg kom til Hamar, sto Pål bak mål med to 11'tall rennende nedover nesa. Han var hele tiden i garderoben og tjente penger på å gå på kiosken for spillerne. På den tiden bidro vi med enkel matematikkopplæring, og når vi omsatte det til hockey, gikk det greit. Pål visste godt at tre mål pluss to målgivende pasninger, ble fem målpoeng.
- I dag framstår Pål som Mr. Storhamar. Han har tatt over etter Erik Kristiansen. Selv om han var veldig god som junior, falt han litt midtveis i karrieren, men han har kommet tilbake og er bedre enn noen gang.

Per Arne Johansen, ungdomstrener for Pål:

- Pål har utviklet seg veldig. Hadde veldig sterk selvtillit som ung og var god i både fotball og ishockey. Han er arvelig belastet fra faren Bjørn, og Storhamar har vært livet hans. Sverige lå for langt unna Hamar til at han skulle lykkes der. Her er miljøet hans, og jeg synes han bare blir bedre og bedre for hver sesong.

Bjørn Johnsen, Påls far:

- Pål har alltid vært en snill gutt, og han har vært målbevisst. Han var med på bana fra jeg drev med ishockeyskole den tiden vi spilte utendørs. Jeg er stolt av Pål, og han har fått prøvd ut ishockeytalentet sitt.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke