23. aug
HERJET: Anders Gulliksen (f.v.) Christian Bull, Martin Gran og Martin Rønnild hadde alle målpoeng da Norge slo Italia 10-1 i åpningskampen i U20-VM.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Alle Storhamar-gutta med målpoeng i storseier
Storhamars fire U20-landslagsspillere dominerte da Norge åpnet VM med 10-1-seier over Italia.

Publisert: 13.des.2015 19:48
Oppdatert: 13.des.2015 19:59

Norges U20-landslag jakter opprykk til A-VM. De norske gutta viste at de absolutt blir å regne med da de gjorde kort prosess på Italia i åpningskampen søndag.

Sjokkåpning

Men det var antatt svakere Italia som åpnet best i Wien. to minutter og 36 sekunder ut i 1. periode fant Matthias Mantinger veien til nettmaskene bak Jonas Arntzen i det norske målet.

Det gikk nesten 10 minutter før Norge svarte på Italias ledermål, men Jostein Ekås utlignet til 1-1 etter 11 minutter.

Gulliksen snudde kampen

Derfra og ut var det ingen tvil. Storhamars Anders Gulliksen, som ble etterinnkalt til mesterskapet, la på til 2-1 minuttet senere på en scoring klubbkompis Christian Bull også noterte seg for en målgivende pasning.

Colin Olsen rakk å legge på til 3-1 før den første pausen i en periode Norge vant skuddstatistikken 19-8.

I midtperioden sørget Stian Nystuen og Martin Rønnild for at kampen i realiteten var avgjort da de økte til henholdsvis 4- og 5-1.

Ydmyket Italia i 3. periode

De siste 20 minuttene ble en ren transportetappe for Tor Nilsens gutter, som likevel passet på å ordne seg en solid målforskjell.

Fredrik Jørgensen, Henrik Knold, Johannes Johannesen scoret alle tre før kaptein Ludvig Hoff rundet av med to scoringer da han fastsatte sluttresultatet til 10-1.

Anders Gulliksen sikret seg ytterliggere to målpoeng med to målgivende pasninger, mens også Christian Bull og Martin Gran nøyde seg med hver sin assist.

Neste kamp for Norges U20-landslag er i morgen, da venter vertsnasjon Østerrike. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke