20. jun
Foto: Magnus Mo Opsahl
 
Supporterne prøvde å smile, men Oilers ødela
Det er ikke alltid like lett å være Storhamar-supporter, i hvert fall ikke mot Stavanger Oilers.

Publisert: 10.des.2015 16:49
Oppdatert: 10.des.2015 20:43

Laget deres har tapt for både Kongsvinger, Manglerud Star, Stjernen og Frisk Asker. De to sistnevnte før dagens motstander; serieleder Stavanger Oilers. Kongsvinger-tapet den 14. november økte tapsrekken til fire kamper, heldigvis for Storhamar og fansen stoppet det der.

Og nå er de altså i gang igjen, og i kveld står Norges beste hockeylag på motsatt banehalvdel. Men Storhamar-fansen går ikke rundt med hengende hoder og sparker gråstein. Etter en fantastisk sesong i fjor, har det gått dem imot så langt, men de står bak laget sitt som aldri før.

 ga seg ikke tross 1-4

HA følger hjemmesupporterne i oppgjøret mellom Storhamar og Stavanger Oilers torsdag kveld. Det åpnet bra og den gode stemninga før kampen ble ikke dårligere av at Storhamar tok ledelsen etter et få minutter. Men så gikk det nedover.

Da første periode var over viste resultattavla 4-1 til Oilers. Det la en liten demper på supporterfeltet, men det var langt fra tyst. De ristet på hodet da målene kom, men backet spillerne sine i dueller.

Sangrøsten fikk også nok å drive med til tross for at baklengsmålene rant inn. På den ene kortsiden sto de eldre supporterne, på den andre de yngste.

-Stoooorhamar, lød det fra de yngste.

-Stoooorhamar, svarte de eldre.

Sånn gikk det frem og tilbake. Fansen ignorerte Oilers-scoringen som kom under syngingen.

Fikk svar på tiltale

Men etter hvert begynner dårlig spill også å tære på den mest trofaste supporter.

- Hvor er viljen da, skriker en midt i supporterfeltet noen minutter ut i andre periode.

Men så settes det inn en skikkelig takling fra en Storhamar-spiller, og applausen er tilbake for fullt igjen. Det er en emosjonell berg-og-dalbane å være supporter.

Berg-og-dalbanen tok plutselig en bråsving da Storhamar endelig reduserte. 2-4. Jubelen var enorm.

- Nå kommer vi, ropte den samme mannen med et langt større smil enn han hadde ved forrige tilbakemelding.

Måtte sette seg

De ivrigste supporterne står på beina samtlige 60 minutter. I tredje periode mot Stavanger Oilers fortsatte ropene fra hjemmefansen. Men smilene begynte å forsvinne.

Mange diskutable dommeravgjørelser i Oilers' favør gjorde det ikke lett. Den berømte "kjøpt og betalt"-visa gikk sin seiersgang.

Oilers la på til 5-2, kampens siste mål. Etterpå var det klart for å kåre Storhamars beste mann for dagen. Unggutten Simen Hansen fikk stående jubel. Spillerne takket fansen for støtten og da de var av isen satt kun den hardeste kjernen blant supporterne igjen. Maskene var rekordlange.

Vekk med det negative

- De negative er i absolutt mindretall, sa supporterleder, Stian Bekkelund, før kampen.

HA har dekket hver Storhamar-kamp med direkteoppdatering på nettet i år. Etter at det begynte å vise seg hvor dårlig det faktisk gikk med fjorårets sølvvinner, var det  enkeltpersoner som sendte inn negative kommentarer under oppdateringene omtrent hver kamp.

Det ble klaget på spillere, innsats og heller ikke trener Aleksandr Smirnov slapp unna. Hoder måtte rulle. Men alt dette var det enkeltpersoner som kom med, og det ble slått vekk med engang av den større supporterskaren. Sånne utspill ville de ikke ha noe av. Så fort en negativ kommentar kom, kom flere andre og slaktet denne kommentaren.

- Da du sier at Smirnov må trekke seg, da er du korttenkt altså. Jeg vil heller si det har vært motivasjonsproblemer i seriekampene, og jeg må være så ærlig å si at det var morsommere å dra til Geneve enn til Lørenskog, sa Bekkelund.

Flere tilskuere i år

Sesongen i fjor ble som kjent en suksess. Det ble andreplass i ligaen og sølv i NM. I serien var det i gjennomsnitt 3092 tilskuere på kamp.

I år er det snittet 3600, og det kun halvspilt. I kveld forventer supporterlederen over 4000, ikke verst for en midtukekamp.

- Disse tallene viser at hamarsinger er helt utrolige til å støtte opp om laget sitt selv om det butter. Vi står bak laget som aldri før, sammen med hele Hedmark, sa Bekkelund som er sikker på hjemmeseier i dag.

- Det beste vi kan gjøre er å møte opp og støtte gutta. Vi står bak dem samme hva som skjer, og folk må huske at det er lenge igjen til april.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Supporterleder Stian Bekkelund.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke