17. jul
NHL-RE­TUR?: Pat­rick Tho­re­sen er øns­ket av Ana­heim Ducks. Men Phi­la­del­phia Flyers tvi­hol­der på ret­tig­he­te­ne de har på ham, et­ter at han spil­te der for­ri­ge gang.
 
Anaheim Ducks vil ha Patrick Thoresen
California-klubben Anaheim Ducks er den heteste kandidaten til å hente Patrick Thoresen dersom Philadelphia Flyers sier fra seg rettighetene på den klubbløse Hamar-gutten.

Publisert: 13.jul.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Navnet Patrick Thoresen har vokst seg stort i det internasjonale hockeyuniverset.
26-åringen selv ønsker seg tilbake til NHL etter det suksessrike året i Russland og gode prestasjoner med landslagets isbjørn på brystet.
Godt er det da at NHL-klubber vil ha ham tilbake.
Verre er det at klubben som eier ham, Philadelphia Flyers, ikke vil slippe ham.


Bytteliste


Flyers har satt Thoresen på «tradinglist» (bytteliste). Det betyr at Patrick og agentkorpset hans har lov til å snakke med andre klubber:
- Men det hjelper ikke så mye. Det er Flyers som styrer skjebnen min. Jeg eies av dem ett år til, men signerer de meg ikke år, blir jeg nok free agent - og kan gå til en annen klubb nå i sommer, sier Thoresen til HA-sporten.
Free agent betyr at en spiller ikke eies av noen klubber, og står fritt til å kunne velge mellom samtlige 30 NHL-klubber.
Ducks interesserte
Ifølge Hamar-guttens svenske agent, Patrick Carnbäck, har flere NHL-klubber vist interesse for Patrick etter oppholdet i Salavat og gode prestasjoner på landslaget:
- Som Norges beste ishockeyspiller, og med et kjempegodt år i Russland, er han het i NHL. Det er klart, sier Carnbäck til HA-sporten.
- Hvilke klubber er det snakk om?
- Anaheim Ducks. De har vært hete lenge, og er fortsatt hete. Om det løser seg med Flyers, er det muligheter der, forklarer agenten.
- Haster det?
- Vi ønsker selvsagt en avklaring med Flyers, men NHL-klubber pusler med stallene helt fram til september. Så om en klubb er interessert nok, haster det ikke, mener Carnbäck, som jobber hver dag med å skaffe den tidligere Storhamar-vingen en oversikt over hockeyframtida hans.


- Kan være verdt en million


Hvor mye Thoresen er verdt, vil egentlig ikke Carnbäck spekulere i.
Han antyder likevel at 26-åringen kan få seg en kontrakt verdt en million dollar i året.
- Det er realistisk. Men så lenge det ikke foreligger noe konkret, er det vanskelig å ha noen idé om hvor mye en eventuell kontrakt kan være på. Alt fra 500.000 til en million dollar kan vi ende opp med, forteller han.


Patrick er fristet


Selv innrømmer Patrick at en overgang til Ducks er fristende:
- Det er jo en av klubbene som har vært interesserte, og det er også en klubb som er god nok for å vinne noe. Det gjorde de for tre år siden, og kan gjøre det igjen, sier han
- Men som sagt; jeg kan ikke gjøre annet enn å avvente situasjonen. Her det opp til Flyers. Jeg skulle gjerne ha sett at det ordnet seg for tre uker siden, men sånn er systemet. Jeg kan bli NHL-spiller i morgen eller om 14 dager, illustrerer Thoresen.
Han er fortsatt sterk i troen på å komme seg over dammen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke